• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek’e gönderme: Dinazorlara para yedirmeyeceğiz

Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek’e gönderme: Dinazorlara para yedirmeyeceğiz

16 Şubat 2020 15:26

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gökçek döneminde yapılan Ankapark’a harcanan 750 milyon dolara gönderme yaparak, “Metro borcunu da sırtımıza yüklediler ama biz bunların altından kalkarız. Önceliğimiz insanların çilesini bitirmek, dinozorlara para yedirmek değil” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Kongresi’nde konuştu.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e göndermelerde bulunan Yavaş, “ 25 yıldır Ankara başka belediye başkanı görmedi. Biz seçildiğimiz andan itibaren tüm halkımızı kucaklayıp çalışmaya başladık. Ortak aklı hakim kılmak için işin uzmanları, üniversite ve meslek odaları ile yanyana gelip problemlerin çözümü için çalışacağız. Suç işleyip, hesabını başka yerde vereceğiz demeyeceğiz” dedi.

Belediye olarak 9 ayda 670 milyon Lira tasarruf ettiklerini vurgulayan Mansur Yavaş, daha önce yapılan harcamaları şu sözlerle eleştirdi:

'YANLIŞLARIN HESABINI SORMAK GÖREVİMİZ'

"Ankapark’a 750 milyon dolar gömülüyor. Bu para sizin paranız, yapılan yanlışların hesabını sormak da bizim görevimiz bu parayla, metro, temiz su tesisleri, okul ve hastane yapılabilirdi ama bir kişinin kişisel kararı ile o para oraya gömüldü, biz ortak aklı hakim kılmak durumundayız.

'REKLAM YAPMAK BİZE YAKIŞMAZ'

Şimdiye kadar benim herhangi bir şekilde sosyal yardım dağıtırken görüntüm çıkmaz, afişlerde de bizim fotoğrafımızı göremezsiniz. Bizim Ankara halkının getirdiği memurdan farkımız yok. Biz beş yıllığına görevlendirdiğiniz insanız. Yardım yaparken, belediye hizmetlerini yaparken reklam yapmak bize yakışmaz.

'PAKET DAĞITIMI ORTADAN KALKACAK'

Zorunlu durumlar dışında yardım paketi dağıtma durumu ortadan kalkıyor. 11 milyar Lira ihtiyacı olan bu insanlara verilecek . İnsanların yaşaması için neye ihtiyacı varsa bu şekilde karşılanarak, aile sigortasını biz gerçekleştirmiş olacağız.”


chp, melih gökçek, mansur yavaş, Dinazor
ÖNCEKİ Kenan Evren'in adı sokaklardan kaldırıldı SONRAKİ Dev bütçeli Diyanet'ten vatandaşa alışveriş önerisi: Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin