• USD  32,57
  • EURO  34,87
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.435,89
SON DAKİKA

MEB'den Andımız'a yasak

MEB'den Andımız'a yasak

06 Aralık 2018 09:48

Danıştay’ın Andımız kararını uygulamayıp hakaret dolu temyiz dilekçesi hazırlayan MEB’in konunun öğretmenler arasında bile konuşulmaması talimatı verdiği ortaya çıktı.


Danıştay’ın Andımız kararını uygulamayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci andına yönelik hakaret dolu temyizinin ardından gelen tepkiler üzerine bürokratlarını görevden alsa da skandal üstüne skandal yaşanmaya devam ediyor.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre muhalefet partilerinin yoğun tepkisinin ardından hükümet geri adım atsa da MEB, dilekçesini henüz Danıştay’a gönderemedi. İl milli eğitim müdürlüklerinin de okullara “yargı süreci tamamlanmadı” gerekçesiyle “emir gelmediği sürece” okullarda Andımız’ın okutulmaması hatta öğretmenler arasında bile konunun konuşulmaması talimatı verdiği ortaya çıktı.

KONUŞMAYIN 

MEB’in taşra teşkilatları Öğrenci Andı’na karşı harekete geçti. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara gönderilen genelgelerle Andımız’ın öğretmenler arasında konuşulmasının bile yasaklandığı ortaya çıktı.

Bakanlık yargı kararını uygulamazken, taşta teşkilatı da bakanlığın yeni bir emrine kadar okullarda kesinlikle Andımız’ın okutulmaması talimatı verildi. 

YAZININ TAMAMI


yasak, okullar, meb, andımız
ÖNCEKİ İşte Türk-İş’in asgari ücret teklifi SONRAKİ Metin Akpınar'dan üzen açıklama