• USD  32,34
  • EURO  35,19
  • BORSA  8.718,11
  • ALTIN  2.247,52
SON DAKİKA

Meclis TV'den Uygur Türk'ü genç kıza sansür

Meclis TV'den Uygur Türk'ü genç kıza sansür

27 Ocak 2021 05:00

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, grup toplantısında konuşma yaptığı kürsüyü Doğu Türkistanlı Nursimangül Abdurraşid’e bırakması üzerine TBMM TV canlı yayından çıkarak yayını kesti.


İYİ Parti grup toplantısında Akşener'in kürsüye kendisine verdiği Nursimangül Abdurraşid, tüm ailesinin hapse atılmasının sebebinin kendisinin Türkiye'ye okumaya gelmesi olduğunu söyledi. Çin'de yaşananları şöyle aktardı:
"Doğduğum topraklara faydalı bir evlat olmak için çok çalıştım. Bu uğurda Türkiye'ye geldim. Mezun oldum ve şu anda prestijli bir firmada çalışıyorum. Fakat bu sevincimi ailemle paylaşamıyorum. Ailem toplama kamplarına götürdü. 4 yıldır haber alamıyorum. 3 ila 5 milyon kardeşimiz bu kamplarda esir tutuluyor. Erkeklerimiz köle gibi çalıştırılırken kadınlarımız ise evlilik adı altında tecavüze uğruyor. Benim ailemin bu durumunun sebebi benim Türkiye’de bulunmam." "
"ANNEM VE BABAMIN HAYATTA OLUP OLMADIKLARINI BİLMİYORUM"
Benim de bir çocuğum var. Bir an gözümün önünden kaçarsa ödüm kopuyor. Benim Ankara'ya geleceğimi öğrendikten sonra çok üzüldü. Benden ayrı kalmak istemiyor. Hatta bir resim çizmiş ve çantama koymuş. 'Anne sana eşlik etsin. Çünkü ben seni çok özlüyorum belki sen de beni çok özlersin' dedi. Yani benim annem ve babam 4 çocuğunun şu an nerede olduğunu, hayatta olup olmadığını bile bilmeden toplama kamplarında yaşıyorlar. Ve ben onların hayatta olup olmadığını bilmeden koskoca 4 sene geçirdim.
"FERYADIM SİYASİ DEĞİL"
Benim feryadım siyasi değildir. Ben sadece bir insan olarak annem ve babamı görmek, onlara sarılmak, insan gibi yaşamak istiyorum. İnsanlıktan, Müslümanlıktan, Türklükten yardım bekleyerek 4 sene geçti ama toplama kampları hala orada. Hatta büyüyorlar. Kamplardan ailesine hasta ya da ölü teslim edilenlerin haberlerini sosyal medyada görünce canım burnuma geliyor. Her geçen gün can kaybı artıyor ve oradaki işkenceleri, tecavüzleri sizlere anlatmaya dayanamıyorum.
"İNSANLIKTAN CEVAP BEKLİYORUM"
Şunu sormadan edemiyorum. Dünya neyi bekliyor? Oradaki milyonlarca insanın ölmesini mi? Eğer bu suskunluk Doğu Türkistan'daki kardeşlerimin silinmesine sebep olursa ben nasıl insan hakları diye bir şeyin olduğuna nasıl inanırım ki? Nasıl inanırım ki Müslümanların ve Türklerin kardeş olduğuna? Lütfen elinizi yüreğinize koyunuz. Vicdanı olan, insan olan herkesin yapması gerekeni bir an evvel yapmasını istiyorum. Bu zulme hep birlikte dur demenizi istiyorum. Ben sözümü söyledim şimdi insanlıktan cevap bekliyorum."


ÖNCEKİ Müge Anlı'da canlı yayında gözaltı SONRAKİ Bakan Koca: Vakalarda yüzde 80 azalma var