• USD  32,49
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.432,89
SON DAKİKA

Medya Ombudsman'ı analizi: Erdoğan'ı TÜSİAD açıklamasında asıl kızdıran ne ?

Medya Ombudsman'ı analizi: Erdoğan'ı  TÜSİAD açıklamasında  asıl kızdıran ne ?

20 Mayıs 2019 07:00

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, haftalık analizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TÜSİAD gerilimini ele aldı Bildirici , Özilhan'ın medyada yer bulmayan açıklamalarıyla iktidarın başarısızlığını sayısal verilerle ifade ettiğini belirtti.


Medya ombudsmanı Faruk Bildirici kişisel web sitesinde bu hafta Cumhurbaşkanı ile TÜSİAD arasındaki gerilimi ele aldı. Bildirici, gazeteler ve internet sitelerinin büyük bölümünde " Özilhan ve TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’nin toplantıda dile getirdikleri eleştiriler hemen hiç yoktu"  diye yazdı.

 Erdoğan’ı kızdıran cümleleri  pek çok yerde göremediğini belirten bildirici şöyle devam etti:

  “Enflasyonda 121., işgücü piyasası verimliliğinde 111. sıradayız. Yargının bağımsızlığında 111., kamu düzenlemelerine karşı yargıda hak aramada 109., basın özgürlüğünde 129. sıradayız. Bu nedenle diyoruz ki ekonominin düzelmesi için hukuk ve adalet sisteminin düzelmesi gerekiyor.

     Devam ediyorum: öğretimde eleştirel düşünmede 133., mesleki eğitim kalitesinde 132., dijital becerilerde 118., beceri sahibi çalışan bulma kolaylığında 117. sıradayız. Bunlar ekonomiyi aşağı çeken; girişimciyi, girişim yapamaz hale getiren bir ayak bağı oluşturmuş durumda.”

    Özilhan’ın bu cümlelerini okuyunca Erdoğan’ın tepkisini anlamak mümkün oldu. Çünkü Özilhan bu sıralamalarla, Erdoğan iktidarının ekonomiden yargıya, basın özgürlüğünden hukuk sistemine kadar hemen her alanda başarısız olduğunu ifade etmiş oluyor. Hem de sayısal verilerle…

Faruk Bildirici, Erdoğan'ı kızdıran rakamların medyada çok az yeralmasını eleştirerek " meraksız gazetecilik olmaz" dedi.

Bildirci şunları yazdı :

" Erdoğan-Özilhan vakasını bu şekilde incelememin nedeni, yanlı gazeteciliğin yanı sıra eksik ve özensiz haberlerin medyada hemen her gün tekrarlanması…"


erdoğan, faruk bildirici, istatistik, tusaid
ÖNCEKİ CHP'li Erdoğdu: Merkez bankasının atacak mermisi kalmadı SONRAKİ Şampiyon Galatasaray!