• USD  32,38
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.069,77
  • ALTIN  2.326,31
SON DAKİKA

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici iktidar yanlısı medya da kaybetti

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici  iktidar yanlısı medya da kaybetti

27 Haziran 2019 08:11

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici İstanbul seçiminde medyanın tutumuna ilişkin değerlendirmeyi kişisel sitesinde yayınladı. Bildirici siyasette olduğu gibi medyada da yeni bir dönemin açıldığını belirtti.


Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici  İstanbul seçiminde medyanın tutumuna ilişkin değerlendirmeyi kişisel sitesinde yayınladı. Bildirici siyasette olduğu gibi medyada da yeni bir dönemin açıldığını belirtti.

Bildirici şunları yazdı:

İstanbul’daki seçimde yenilgiye uğrayan AKP kadar onu destekleyen medya kuruluşları ve yazarlar da muhasebe yapmak zorunda.  Zira seçimde onlar da taraftı, onların da kampanyası etkili olamadı, onlar da kaybetti.

    İktidar yanlısı medya, hiçbir şey olmamış gibi devam etmenin sinyallerini veriyor ama bu o kadar kolay değil.  Siyasette olduğu gibi medyada da yeni bir dönem açılıyor."

İktidar yanlısı medyanın kampanya sırasındaki tutumunun yanlışlığını vurgulayan Medya ombudsmanı Bildirici şöyle devam etti:

"Erdoğan’da olduğu gibi kendilerinde de hata görmüyorlar; yenilgideki paylarını sorgulamıyorlar; seçim kampanyası boyunca yaptıkları yayınların etkili olamamasını akıllarına bile getirmek istemiyorlar.

     Aslında gazetecilik açısından bakılırsa etkisiz kalmalarının nedeni çok açık. Siyasi iktidarın sözcülüğünü yapmaları, propaganda bülteni gibi yayın yapmaları onları buralara getirdi. Medya okuyucusu ve izleyicisi, hangi partiyi tutarsa tutsun, gazeteciden öncelikle gerçeği duyurmasını bekler. Siyasi iktidara değil gerçeğe sadakat ister.

      Ama iktidar yanlısı medyanın bırakın gerçeğe sadakatini, çoğunun ne sahiplik yapısı şeffaf, ne de açıkladıkları tirajlar.  Yeni dönemde silkinmek, okurlarına ve izleyicilerine yeniden güven vermek istiyorlarsa işe buradan başlamalılar. Editoryal bağımsızlık, özgür gazetecilik, temas-mesafe kuralı gibi temel gazetecilik kavramlarına sonra geliriz…."

farukbildirici.com


medya, gazetecilik, farukbildirici, editoryal
ÖNCEKİ İmamoğlu: Trol belediye çalışanı istemiyorum SONRAKİ İYİ Partili Buğra Kavuncu:Vatandaş, eski siyasetçilere güvenini kaybetti...