• USD  32,53
  • EURO  34,90
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.439,78
SON DAKİKA

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'den eğitim reformu eleştirisi

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'den eğitim reformu eleştirisi

23 Mayıs 2019 12:50

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici: Medya kuruluşları adına 'reform' denilen değişiklikleri sorgulasaydı; 15. Eğitim reformuna gerek kalmayacaktı


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan liselerde eğitim reformuna değinen Bildirici, "Medya kuruluşları, bu kadar çok ve sık 'eğitim reformu' yapılıp, eğitim yazboz tahtasına dönerken eleştirel yaklaşsa, adına 'reform' denilen değişiklikleri sorgulasaydı; 15. Eğitim reformuna gerek kalmayacaktı" diye yazdı.

Bildirici'nin "Medya 'eğitim reformları'nı alkışlamasaydı" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Medyanın görevi her değişikliği alkışlamak olamaz. Hele de iktidardan gelen her yeniliği, her yeni kararı alkışlamak, övgülerde bulunmak asla gazeteciliğe yakışmaz. Hatırlatma gereği duyduğum için üzgünüm ama biz gazetecilerin asli görevi, devleti yönetenleri kamu adına denetlemektir. Muhalefet etmek değil ama muhalif tavır almak, eleştirel yaklaşmaktır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “liselerde eğitim reformu”nu açıkladı. Selçuk’un açıkladığı, bu siyasi iktidar döneminde yapılan 15. Eğitim reformu. 17 yıl içerisinde sekiz Milli Eğitim Bakanı değişmiş, 14 kez reform yapılmış. 15’incisi ilan edildiğine göre, bugüne değin yapılan reformlar yeterli olmamış.

Belki medya kuruluşları, bu kadar çok ve sık “eğitim reformu” yapılıp, eğitim yazboz tahtasına dönerken eleştirel yaklaşsa, adına “reform” denilen değişiklikleri sorgulasaydı; 15. Eğitim reformuna gerek kalmayacaktı.


medya, milli eğitim, ziya selçuk
ÖNCEKİ Ahmet Hakan'dan İmamoğlu'na teessüf.. SONRAKİ Askerlik süresinin 6 ayını dolduranlar terhis olacak