• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,06
SON DAKİKA

Merkel'den mülteci konusunda çarpıcı sözler

Merkel'den mülteci konusunda çarpıcı sözler

02 Mart 2020 20:02

Almanya Başbakanı Angela, "Erdoğan mülteciler konusundaki memnuniyetsizliğini onları kullanarak göstermemeli" dedi.


Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülteciler için daha fazla yardım beklemesini anladığını ancak Erdoğan’ın da memnuniyetsizliğini ifade etmek için mültecileri kullanmaması gerektiğini belirtti.

Angela Merkel, “Türkiye’nin İdlib’de karşı karşıya kaldığı durumu anlıyorum. Ama Avrupa Birliği ile diyalog için mültecilerin kullanılması kabul edilemez. Bence bu yolda ilerleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Merkel, Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşması üzerinde görüşülebileceğini belirterek Almanya’nın Türkiye’yi destekleyeceğini açıkladı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

* Biz Suriye'de ülkemize yönelen milyonlarca kişinin yol açtığı insani krizi çözme, hem de topraklarımızın güvenliğini sağlama mücadelesini yürütüyoruz. Her iki mesele de bizim için hayati öneme haizdir. Bu yükü tek başına biz üstleniyoruz, Türkiye üstleniyor.

* Batı'nın sadece göçmen korkusuyla söyledikleri süslü sözler, gerçek hayatta somut karşılık bulmuyor. Ne diyorlar? “Kapıları açmayın” Aylar önce ne dedim kendilerine? Eğer bizimle yük paylaşımına girmezseniz bu kapıları açarız. Ama bunlar sandılar ki biz latife yapıyoruz, şaka yapıyoruz.


mülteci, erdoğan, merkel
ÖNCEKİ İBB'ye bir engel de İstanbul havalimanından SONRAKİ İYİ Partili vekil makamında saldırıya uğradı