• USD  32,57
  • EURO  34,92
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.423,51
SON DAKİKA

Meteoroloji Servisi Başkanı, yanlış hava tahmini sebebiyle kovuldu

Meteoroloji Servisi Başkanı, yanlış hava tahmini sebebiyle kovuldu

23 Ağustos 2022 12:02

Yaklaşık 40 bin hava fişek gösterisinin yapılacağı milli bir bayram, yağmur fırtınası beklentisi nedeniyle ertelenmişti


Macaristan Meteoroloji Servisi Başkanı Kornelia Radics, yanlış hava tahmini sebebiyle işini kaybetti. Cumartesi günü kutlanacak milli bir bayram, olağanüstü hava koşulları gerekçe gösterilerek iptal edilmiş ama hava tahminleri yanlış çıkmıştı.

BBC'nin haberine göre, Macaristan, bayram olan Aziz Stefen gününü 'Avrupa'nın en büyük havai fişek festivali'ni gerçekleştirerek kutlamayı planlıyordu. Ancak, kutlamalardan saatler önce gelen hava tahminleri nedeniyle Aziz Stefen günü etkinlikleri, bir hafta sonraya ertelendi. Hava tahminlerinde başkent Budapeşte'de gün içerisinde yağmur fırtınası yaşanacağını belirtiliyordu.

2 milyona yakın kişi takip ediyor
Ulusal Meteoroloji Servisi'nin tahminlerine rağmen, Budapeşte'de hava gün içerisinde normaldi ve beklenen yağmur, Macaristan'ın doğusuna yağdı. Yaklaşık 40 bin havai fişek gösterisinin yapılacağı ve 2 milyona yakın kişinin takip ettiği Aziz Stefen günü kutlamaları, Budapeşte'de gerçekleştirilemedi. 

Yaşanan 'başarısızlığın' ardından, Ulusal Meteoroloji Servisi Başkanı Kornelia Radics ve yardımcısı Gyula Horvath, pazartesi günü ülkenin İnovasyon Bakanı Laszlo Palkovics'in kararıyla kovuldu. Meteoroloji Servisi, Facebook hesabından yaptığı açıklamada özür dilemiş ve "en düşük ihtimalin" gerçekleştiğini belirtmişti.

 


ÖNCEKİ Euro, dolar karşısında en düşük seviyede SONRAKİ BİM'den BAE li Şirkete Satış Açıklaması