• USD  32,38
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.084,22
  • ALTIN  2.326,25
SON DAKİKA

Meteoroloji'den İstanbul için flaş uyarı

Meteoroloji'den İstanbul için flaş uyarı

16 Ağustos 2017 11:02

Hafta başında beklenen yağmur dalgası yurda giriş yaptı. Dün kendini hafif şekilde hissettiren yağmur bugün sabah saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden Marmara Bölgesi'ne giriş yapmaya başladı


16 Ağustos 2017 10:25 
İstanbul dikkat! Bu sefer rüzgarla birlikte geliyor!
PAYLAŞ
TWITTER
 

PaylaşTweetlePaylaşPaylaşGönder
Beklenen yağmur geldi, sıcak hava bir süreliğine mola verecek. İstanbul’a sabah saatlerinden itibaren yaklaşmaya başlayan yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar düşecek ve yağmur rüzgarla birlikte etkili olacak.

 Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Özellikle Trakya ve İstanbul’da etkili olacak yağışlar için Meteoroloji uyarısında, sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların orta kuvvette ve yer yer kuvvetli olabileceği konusunda uyardı.

SEL, YILDIRIM, SU 


BASKINI UYARISI!

Bu sabah etkili olacak olan yağmur hakkında Meteoroloji’nin dün yayınladığı uyarı korkuttu. Yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağmurun metrekareye 10-30 kilogram arasında düşmesi bekleniyor.

RÜZGAR DA ETKİLİ OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; Parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Genellikle kuzey, Akdeniz kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege’ de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.


istanbul, yağmur, trakya, uyarı, flaş, meteorolj
ÖNCEKİ Uzmanlar Marmara depremi için tarih verdi SONRAKİ Esad'ın Genelkurmay'ından skandal harita