• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,56
SON DAKİKA

Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı!

10 Nisan 2022 11:29

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayımlayarak kar ve sağanak uyarıda bulundu. 4 gün etkisini sürdürecek olan soğuk hava yurt genelinde etkisini sürdürecek.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Tokat, Kayseri, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinin, Karabük ve Yozgat'ın doğu, Sivas'ın batı çevrelerinin; akşam saatlerinden sonra (Bilecik hariç) Marmara ve Kıyı Ege'nin kuzey kesimleri ile Antalya ve Isparta çevrelerinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.


 
KAR GERİ GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı haritada 4 gün uyarıda bulundu. Yurt genelinde yağışların görüleceği bazı bölgelerde kara döneceği tahmin ediliyor. Pazartesi gelen soğuk hava dalgası ile

'Nisan ayında kar yağdı' haberlerinin Karadeniz ile Anadolu'nun yüksek kesimlerinden gelmesi bekleniyor. Sıcaklıklar çarşamba günü batıdan başlayarak hissedilecek. Pazartesi ve salı yüksek kesimlerde kar yağışı olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Önceleri güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa), gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuzeybatılı yönlerden orta, yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.


ÖNCEKİ Enflasyon meclisi de vurdu: Kahve 2 lira oldu SONRAKİ İlahiyatçı Cemil Kılıç'ı Tehdit Eden Ünlü Bir tarikat Mensubuymuş