• USD  32,67
  • EURO  34,92
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.523,48
SON DAKİKA

MHP'li Açba: Tek tipe karşıyım failler idam edilsin

MHP'li Açba: Tek tipe karşıyım failler idam edilsin

26 Aralık 2017 10:36

MHP'nin 12 Eylül sonrasında yıllarca Mamak askeri cezaevinde yatan ve tek tip mahkum kıyafeti giymemek için açlık grevi bile yapan milletvekili Zihni Açba " tek tipe karşıyım ama 15 Temmuz faillerinin idam dahil her türlü cezayla cezalandırılmasını isterim " dedi .Türkiye Gündemi-ÖZEL


Hükümetin çıkardığı KHK ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor.

KHK ile ilgili olarak bazı suçlardan yargılananlara tek tip kıyafet uygulamasına da MHP'den de tepkiler gelmeye başladı. MHP Sakarya milletvekili Zihni Açba, 12 Eylül darbesinin ardından açılan MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında 3 yıl hapis yatmış sonra da beraat etmiş bir isim.

Zihni Açba, Mamak cezaevindeyken darbecilerin zorunlu tuttuğu tek tip elbiseyi giymemek için açlık grevleri yaptıklarını ve direndiklerini anlattı. Açba bu nedenle " sadece güvenlik gerekçesiyle bazı tedbirler alınabileceğini "ancak tek tip giysinin çözüm olmadığını söyledi.

Zihni Açba son KHK'nın hem iktidar hem de muhalefet tarafından işlerine geldiği gibi değerlendirldiğini söyledi ve " Ama 15 Temmuz faillerinin her türlü cezalandırılmasını isterim. İdam dahil. Açıkça söyledik. İdamı getirin onları idam edelim"diye konuştu.


mhp, 15 temmuz, khk, tek tip, zihni açba
ÖNCEKİ Quaresma'dan veda mesajı SONRAKİ Rusya'dan flaş açıklama: Suriye'de kalıcıyız