• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.125,29
  • ALTIN  2.325,57
SON DAKİKA

MHP’li Arkaz’dan Tunç Soyer’e Sivas tepkisi

MHP’li Arkaz’dan Tunç Soyer’e Sivas tepkisi

30 Temmuz 2019 13:21

MHP İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i eleştirmek isterken söylediği “sanki Sivas’ta yaşıyor gibiyiz” sözlerine tepki gösterdi.


Sivas’ın, Selçuklu’ya başkentlik, Osmanlıya ev sahipliği yaptığını ve Cumhuriyetin temellerinin burada atıldığını belirten Arkaz, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara dışında en çok kaldığı şehir olan memleketim Sivas’ı küçümsemek kimsenin haddi değildir” dedi.

Arkaz’ın, Sivas’ın kültürüne, tarihine, önemine ilişkin  açıklaması şöyle:

SİVAS’A LAF SÖYLEMEK TARİHE İHANETTİR

“Sivas tarihin ilk dönemlerinden itibaren varlığını göstermiş en önemli kültürel değerlerimizdendir. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde belirtildiği gibi Sivas zamanın en önemli eyaletlerinden biridir. Sivas’ın havası sert insanının yüreği merttir. Amasya Genelgesi’nin 5. Maddesi aynen şöyledir: Anadolu'nun her bakımdan emniyetli yeri olan Sivas'ta bir kongre toplanacaktır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dahi takdirini almış, güvenini kazanmış Sivas’a laf söylemek tarihimize ihanettir, Sivaslıya ihanettir! Tam bağımsızlığın kararlığını ortaya koyan “Ya İstiklal Ya Ölüm” Sivas’ta söylenmiştir. Atatürk’ün, Ankara dışında en çok kaldığı il Sivas’tır. Bu da Sivaslılar için bir gurur kaynağıdır.”

SİVAS’TA YENİ YARALARA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

“CHP’li Tunç Soyer’in “Sanki Sivas’ta yaşıyor gibiyiz” söylemleri Sivas’a, Sivaslılara hakarettir. Sadece Sivas’ta değil, nüfusu dünyaya yayılmış milyonlarca Sivaslı hemşehrim, gibi değil Sivas’ta yaşıyor! Sivas’ta yaşamaktan da gurur duyarlar. Memleketim demekten büyük onur ve gurur duyduğum Sivas’a dil uzatanlar karşısında ilk beni bulacaktır.

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, Milli Mücadele'nin başlatıldığı Selçuklu’ya başkentlik, Osmanlı İmparatorluğu'na ev sahipliği yaptığı en önemli ilimiz olan Sivas hoşgörü ve barış şehridir. Aşık Veysel'in, Pir Sultan Abdal'ın, Aşık Ruhsati'nin memleketidir.

Adeta Sivas’a kurulan bir komplo olan ve geçmişte yaşananlar Sivas’ın hoşgörüsüne haksızlıktır. Sivas’ta her mezhepten insan kardeşçe yaşamaktadır, bu imajı kimse bozamayacaktır. Sivas, acısını yaşamış, yaralarını kendisi sarmış bir şehirdir. Yeni yaraların açılmasına kimsenin tahammülü yoktur. Sivas’ı bahis edenler, artık bir kere değil iki kere düşünmelidir. Sivas hoşgörü ve kardeşlik şehridir, Andolu’nun incisidir.


ÖNCEKİ Hamile kadının aracını tekmeleyen baklavacı kardeşler serbest SONRAKİ Mimarlar Odası: 10 yıldan fazla kiraya verilmez ibaresine rağmen...