• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

MHP’li Başkan AKP’yi reddetti! Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız

MHP’li Başkan AKP’yi reddetti! Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız

13 Şubat 2020 12:18

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AKP meclis grubunun imar ile ilgili bir talebine, "Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız" diyerek karşılık verdi.


Cumhur İttifakı, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karşı karşıya geldi. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısında AKP Grup Başkanvekili Dilşat Ulaş, gündem maddesi imar komisyonu raporları üzerinde söz alarak partisinin görüşlerini ifade etti.

Dilşat Ulaş, "İmar kanununa göre 14 adanın düzenlemesini yaptık. AKP grubu olarak komisyondaki maddenin kabulünü talep ediyoruz. Vatandaşlar çok mağdur, en az iki adanın uygulama dışında tutulmasını istiyoruz" dedi.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AKP meclis grubunun bu talebine sert karşılık verdi.

"BANA KANUNSUZ İŞ YAPTIRAMAZSINIZ"

MHP'li Cengiz Ergün, "Vatandaş ruhsatını almadan evini neden yıkmış? Onun hesabını müteahhit versin. Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız! Yasalar çerçevesinde hukuksuz, kanunsuz bir işi meclisten geçirmem. Çoğunluk karar alır geçirirse, buyurun. Yetkimi kullanıp gerekli itirazları yaparım" ifadelerini kullandı.

Yaşanan tartışma sonrası yapılan oylamada, MHP ve CHP meclis grubunun kabul, İYİ Parti'nin çekimser oyu ile ilgili maddenin komisyonda kalması yönünde karar verildi.


akp, mhp, red, Cengiz Ergün
ÖNCEKİ İstanbul'da birçok ilçede elektrik kesintisi yapılacak SONRAKİ Elektrik faturaları neden iki katına çıktı?