• USD  32,59
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.457,67
  • ALTIN  2.497,94
SON DAKİKA

Milletvekilleri için Covid test cihazı kuruldu

Milletvekilleri için Covid test cihazı kuruldu

22 Ağustos 2020 10:58

Yurttaşlar ve sağlık çalışanları semptom göstermelerine rağmen kendilerine test yapılmadığını belirtirken TBMM’de yapılan Covid-19 testleri için meclise PCR testi cihazı kurulduğu bildirildi.


BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, “Test yaptırmak isteyen Saray’a veya Meclis’e gitsin” diyen CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, “Saray her gün test yaptırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı testlerin büyük bir kısmı zaten Saray’da yapılıyor. Yurttaş hastaneye gittiğinde test yaptıramaz ama TBMM’ye geldiğinde test yaptırabilir. TBMM içerisine PCR testi makinaları kuruldu. Artık Meclis içerisinde yapılan testler başka yerlere gönderilmiyor ve kurulan PCR testi makinaları yüzbinlerce dolar değerinde” dedi.

İHTİYAÇ OLAN ŞEHİRLERE KURULABİLİRDİ
İyi Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur ise, “Meclis’e beş dakika uzaklıkta Hıfzıssıhha var ve testler oraya gönderilemiyor mu? Bunu ne amaçla yaptılar bilmiyoruz. Şuan ülkenin birçok noktasındaki laboratuvarlarda yeteri kadar test yapılamıyor, şehir dışına çıkan herkese test yapılsın, asıl elzem olan bu bence” diye konuştu.

TBMM Başkanlığı’nın 15 Ağustos günü yaptığı açıklamada “Meclis personelinde toplam aktif vaka sayısı 35’dir” denirken onlarca milletvekili de Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.


ÖNCEKİ 30 Ağustos kutlaması yasağı tartışılıyor SONRAKİ Siyaset sahnesine yeni bir parti geliyor