• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

MSB’den Libya mesajı: TSK her an göreve hazır

MSB’den Libya mesajı: TSK her an göreve hazır

27 Aralık 2019 14:35

MSB) yetkilileri, Libya’ya asker gönderme süreciyle ilgili olarak, “TSK emir verildiği anda her an her yerde görev yapmaya hazır” açıklamasını yaptılar.


Yeni yılda Libya’ya asker göndermek için tezkerenin TBMM’ye sunulma hazırlıkları devam ederken süreçle ilgili soruyu yanıtlayan askeri kaynaklar, “Emir verildiği anda TSK, her an her yerde görev yapma kabiliyetine sahip bir ordudur ve burada da görev yapmaya hazırdır” dediler.

Kaynaklar, rejim askerleri tarafından çevrilen İdlib’deki 8. gözlem noktasıyla ilgili soruya da şu yanıtı verdiler:

“Şu an herhangi bir risk yok. 9. gözlem noktasında da benzer bir durum yaşanmıştı.

İkmalle ilgili de bir sorun yok. Bu tür konuları Rus muhataplarımızla koordineli şekilde yürütüyoruz. Oradaki birliklerimiz, muharebe için oraya gitmedi.

Çatışmasızlık ortamını gözleyip, rapor ediyorlar ancak herhangi bir saldırı olursa, gerekli karşılığı verebilecek seviyedeler.”

2019'DA 150 TERÖR OPERASYONU YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığı, "PKK/KCK terör örgütünün barınma alanlarına yönelik bu yıl yurt içinde ve dışında 31'i büyük 119'u orta çaplı toplam 150 operasyon icra edildi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları bölgelerine 580 bini aşkın Suriyelinin gönüllü olarak geri dönmesi sağlandı." açıklamasında bulundu.


tsk, libya, msb, opeasyon
ÖNCEKİ Seçilemeyen muhtardan inanılmaz intikam SONRAKİ İstanbul'da uyuz endişesi...