• USD  32,57
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.489,15
SON DAKİKA

Muharrem İnce'den olay sözler

Muharrem İnce'den olay sözler

12 Mayıs 2018 11:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "16 yıl ülkeyi yönettin. Artık bırak. 5 sene de ben yöneteyim" dediğini aktaran İnce, Erdoğan’ın itiraz ettiğini ve "16 değil 3,5 yıl" dediğini açıkladı.


HP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin dünkü durağı, annesinin memleketi olan Rize’ydi. Uçakla Trabzon’a bir gün önce gelen İnce, miting için Rize’ye hareket etmeden önce, kaldığı otelde sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu. Bu toplantının ardından Rize’ye doğru yola çıkan Muharrem İnce, Cumhuriyet'ten Bülent Mumay'ın sorularını yanıtladı. Muharrem İnce, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:


- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP Genel Merkezi’nde bir araya geldiniz. Bu görüşmeyi niye istediniz?

Türkiye’nin dört bir köşesini geziyoruz. Edirne’den başladık, oradan Hakkari’ye uzandık. Şimdi de Rize yollarındayız. Bütün Türkiye’yi kucaklamak istiyorum. Bu yarışta aday olan herkesle buluşup hayırlı olsun demek istedim. Bu yarışın adil olması gerekiyor. Biz geziyoruz, propaganda yapıyoruz. Ama Demirtaş gezemiyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Onunla aynı görüşte değilim ama benim karşımdaki rakibimin tutuklu olmasını içime sindiremiyorum. Gelsin bizimle birlikte eşit koşullarda yarışsın istiyorum. Kendisini Edirne’de cezaevinde ziyaretim sırasında da aynı şeyi söyledim. Hayırlı olsun dedim. Aynı amaçla Sayın Erdoğan ile görüşmek istedim.
"ARTIK BIRAK! BEN YÖNETEYİM"

-Peki “hayırlı olsun” dışında Erdoğan’a bir tür centilmenlik ya da seçim sürecinin huzur içinde geçmesi için herhangi bir telkinde bulundunuz mu? Ya da özel olarak verdiğiniz bir mesaj oldu mu?


Elbette, karşılıklı olarak birbirimize şans diledikten sonra benim kendisine çok açık bir çağrım oldu. Yüzüne aynen şöyle söyledim: “16 yıl ülkeyi yönettin. Artık bırak. 5 sene de ben yöneteyim. Bir şey olmaz, memleket için de çok daha hayırlı olur.” 16 yıl sözüne hemen itiraz etti Erdoğan. Cumhurbaşkanlığı yaptığı süreyi kast ederek “16 değil 3,5 yıl” diye düzeltmek istedi. Ben de hemen yanıtını verdim: “Niye, başbakanlık yaptığın yılları saymıyor musun?”


Başbakan, cumhurbaşkanı, muharrem ince, tayyip erdoğan
ÖNCEKİ Hadise'ye Festival şoku SONRAKİ Seçim öncesi bomba iddia