• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Muharrem İnce'nin eleştirdiği komutan görevden alındı

Muharrem İnce'nin eleştirdiği komutan görevden alındı

31 Aralık 2018 10:29

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim" diyerek gündeme getirdiği 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, görevden alındı.


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Malatya'da görev yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı. 

Tunceli'de görev yapan 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına getirildi.

Söz konusu atamalar Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 9'uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince gerçekleştirildi.


​Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingine katılan ve alkışlayan Temel'i sert bir dille eleştirerek "O generalin apoletlerini sökeceğim" demişti. Erdoğan ise bu açıklamaya, "Metin Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var, millet İnce'ye apolet sökecek fırsatı vermez" yanıtını vermişti.

'TEMEL'İN MADALYA VERİLMESİNİ İSTEDİĞİ KİŞİLER LİSTEDE YER ALMADIĞI İÇİN İPLER KOPTU' İDDİASI

Öte yandan dün Oda TV'de yer alan Müyesser Yıldız imzalı haberde, Temel'in görevden alınacağı ileri sürülmüştü. Kulis bilgilerine dayandırılan söz konusu haberde Temel'in görev alınmasının nedenine ilişkin şu ifadeler yer almıştı:

 




chp, erdoğan, muharrem ince, temel, ismail metin
ÖNCEKİ Türkiye'nin dış ticaret rakamları açıklandı SONRAKİ Ankara'da bugün trafiğe kapatılacak yollar