• USD  32,54
  • EURO  34,86
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.435,42
SON DAKİKA

Nagehan Alçı: Çok tuhaf kokular alıyorum

Nagehan Alçı: Çok tuhaf kokular alıyorum

30 Temmuz 2018 15:50

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, rahip Brunson'un ev hapsine alınması ve ABD'den gelen açıklamalara ilişkin bir yazı kaleme aldı.


Alçı, rahip Brunson olayına ilişkin 'çok tuhaf kokular alıyorum' dedi, 'Evinin önündeki güvenlik önlemleri artırıldı ancak ben yine de korkuyorum. ABD’den karanlık bir el Türkiye’yi ve iki ülke ilişkilerini iyice işin içinden çıkılmaz bir hale getirmek için Brunson’ı öldürmek ve ‘bakın işte Türkiye’de anti-Amerikanizmin geldiği nokta’ demek isteyebilir' ifadelerini kullandı.

Alçı'nın "Rahip Brunson meselesinde tuhaf kokular" başlığıyla bugün yayımlanan yazısının bir bölümü şu şekilde:

"Komplo teorilerinden hiç hazzetmeyen biri olduğum halde Rahip Brunson meselesinden çok tuhaf kokular alıyorum. Sanki ABD’de bir el bu rahip Türkiye’den ABD’ye dönemesin istiyor. Onu kurban ederek iki ülke ilişkilerini bozmaya çalışıyor.

Şayet böyle olmasa, yani amaç sonuç almak olsa, Brunson’a ev hapsi verildiğinde oluşan kısa süreli olumlu hava korunurdu. Bu gelişmenin ardından düşük profilli bir çizgi izlenir ve Brunson’ın ABD’ye gönderilmesi için kapalı kapı diplomasisi yürütülürdü."

Yazının tamamı


komplo, nagehan alçı, rahip bronson
ÖNCEKİ Bahçeli'den dikkat çeken sözler SONRAKİ CHP'de muhaliflere büyük hüsran