• USD  32,32
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,86
SON DAKİKA

Nagehan Alçı’ya bir suç duyurusu daha...

Nagehan Alçı’ya bir suç duyurusu daha...

03 Ekim 2019 09:59

Sunucu ve yazar Nagehan Alçı’nın, bir televizyon programındaki “Devlet şayet katil devletse, ona sonuna kadar da katil devlet denir. 1994’te Türkiye katil devlete sahipti” şeklinde sözlerine bir suç duyurusu da Konya’dan geldi.


Nagehan Alçı, 27 Eylül 2019’da Habertürk televizyonundaki canlı yayında “Devlet şayet katil devletse, ona sonuna kadar da katil devlet denir. 1994’te Türkiye katil devlete sahipti” şeklinde sözler söylemiş, ardından Türkiye'nin değişik illerinden Alçı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Bunlara bir yenisi daha eklendi. ÜLKÜ-BİR Genel Başkanı Fatih Çakmaktepe ve dernek üyeleri Nagihan Alçı hakkında Konya Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.


“KANUNLARIMIZ BUNA MÜSAADE ETMEMEKTEDİR”

Nagehan Alçı’nın kullandığı ‘katil devlet’ ifadesinin kabul edilemez olduğunu belirten Fatih Çakmaktepe, “Bu sözde gazeteci, Türk Milletinin binlerce yıldır tarih sahnesinde yer almasını sağlayan devlet anlayışımıza karşı ‘Devletin kutsal olmadığını' sık sık dile getirerek, aslında Türk Milleti'ne karşı olan düşmanca tavrını da ortaya koymaktadır. Bu düşmanca tavır içinde söylenen sözler düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Zira Türk Devleti hiçbir zaman katil olmamıştır. Türk devletine dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Ve kanunlarımız da buna müsaade etmemektedir. Bu nedenle sözde gazeteci için suç duyurusunda bulunma gereği doğmuştur” dedi.

Nagehan Alçı'ya Malatya ve Erzurum'dan suç duyurusu!Nagehan Alçı hakkında Malatya Türk Hukuk Enstitüsü Derneği Malatya Şube Başkanlığı ve Türk Hukuk Enstitüsü Erzurum Şubesi de suç duyurusunda bulunduklarını açıklamışlardı.


suç duyurusu, konya, malatya, nagehan alçı
ÖNCEKİ ASO Başkanı: Hep beraber dibe vurduk ve eşitliği sağladık SONRAKİ Tütün yerine Kenevir üretimi önerildi