• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

O aday seçim anketlerinde açık ara önde

O aday seçim anketlerinde açık ara önde

22 Aralık 2018 10:45

CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı kahvaltılı toplantıda önemli mesajlar verdi. Mansur Yavaş’ın Ankara’da aday gösterilmesiyle risk alıp almadığının sorulması üzerine önemmli bir açıklama yaptı.



Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş’ın Ankara’da aday gösterilmesiyle risk alıp almadığının sorulması üzerine şöyle konuştu:


“Mansur Bey siyasette sonradan tanıdığım bir insan ama belediye başkanlığı yaparken Beypazarı’nda başarılı. Beypazarı’nın ziyaretçilerinden birinin de ben olduğumu kimse unutmasın. Başaralı bir belediye başkanı. Parti içinden değil de neden sağdan aday diye bir düşünce oldu... Mansur Bey bizim partilimiz zaten. Dolayısıyla CHP’ye gelip üye olan birisini sağdan veya soldan diye ayırmanın bir mantığı yok. Mansur Bey’i Ankara’nın geleceği ve gerçek anlamda bir başkent kimliğine kavuşması için ideal bir aday olarak görüyorum. Elbette Parti Meclisi’ne geldiği zaman, o adayın lehinde ve aleyhinde konuşanlar var. Sadece Mansur Bey için değil. Belki siz risk olarak tanımlıyorsunuz ama bu risk değil. Bu isimler kazanma şansı en yüksek olan partililerimiz. Anketler yapıyoruz, milletvekili, il ve ilçe başkanı arkadaşlarımıza soruyoruz. Sonuçlardan politika geliştiriyoruz.”
"MANSUR YAVAŞ AÇIK ARA ÖNDE"

Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın yapılan anketlerde “açık ara” önde çıktığını da söyledi.
Soru üzerine Kılıçdaroğlu, 31 Mart için kendilerine özel bir başarı çıtası arayışı olmadığını kaydetti. Bütün çabalarının Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa ve Antalya’yı almak olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, kendilerine rakip olarak bir partiyi almadıklarını, adayların neler yapacaklarını anlatacağını dile getirdi.


"ADALAR BELEDİYE BAŞKANI ERDEM GÜL OLABİLİR"

Kılıçdaroğlu, İstanbul adayının belirlenmesi aşamasında “istenen belediye başkanı profili” üzerinden gittiklerini anlattı. Çıkan profile en uygun kişinin Ekrem İmamoğlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Biz gözlüyorduk kendisini, başarılarını... Kendisine söyledik o da kabul etti” dedi. Kılıçdaroğlu, soru üzerine Adalar Belediye Başkan adaylarının “büyük bir ihtimalle” gazeteci Erdem Gül olacağını kaydetti.

"BALIKESİR'İ İYİ PARTİ KAZANACAK, HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

İYİ Parti ile yapılan işbirliğinde fazla ödün verildiği tartışmalarının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “İşbirliği yapıyoruz, dolayısıyla fazla taviz verdiniz, az taviz verdiniz bilmiyorum. Sonuçta görüşmeler yapılıyor, bir çerçeve çıkıyor ortaya. Ama şunu söyleyeyim: Balıkesir’i İYİ Parti kazanacak. Biz her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, belediye meclis üyelikleri için hemen hemen tüm Türkiye’de eğilim yoklaması yapılacağını da söyledi.
Kılıçdaroğlu, ihtiyaç olması, adaylardan istek gelmesi durumunda İYİ Parti ile ortak miting yapılabileceğini belirtti.


"ÖZHASEKİ SİNCAN'I BİLMEZ"

CHP adaylarının açıklanmasının ardından AK Parti’nin adaylarının tartışılmaya başlandığının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Özhaseki’yi Kızılay’a koysalar Sincan nerede bilmez, Akyurt nerededir bilmez. Hangi akılla getirdi bilemiyorum tabii. Ankaralılara hakarettir. Milyonluk Ankara’da bir belediye başkanı adayı bulamadılar. Bit pazarına nur yağmıyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Binali Yıldırım için de “İzmir deneyimini saymıyorum. İzmir’den sonra oraya gitmesi bence bir talihsizlik” ifadelerini kullandı.

MERSİN ADAYI 4 OCAK'TA AÇIKLANACAK

Kılıçdaroğlu, İzmir için çalışmaların sürdüğünü, Mersin adayının ise 4 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısında açıklanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, solunda oturan yardımcısı Tuncay Özkan kastedilerek sorulan “İzmir adayı yanınızda mı oturuyor” sorusuna, “Onu bilmiyorum” karşılığını verdi.
"


kemal kılıçdaroğlu, mersin, binali yıldırım, sincan, mansur yavaş, özhaseki
ÖNCEKİ AKP-CHP FETÖ tartışması Meclis'i gerdi SONRAKİ RTÜK Başkanından MasterChef uyarısı