• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

O saldırgan multi-milyarder mi?

O saldırgan multi-milyarder mi?

03 Ekim 2017 09:45

Las Vegas’taki konser, 64 yaşındaki Amerikalı saldırganın bir otelden açtığı ateşle kana bulandı. Konser alanına 32’nci kattaki odasından ateş açan saldırgan, 58 kişiyi öldürdü,


ABD’nin kumarhaneleriyle ünlü eğlence merkezi Las Vegas kenti korkunç bir katliama sahne oldu. Mandalay Bay Oteli yakınlarındaki bir konsere gidenlerin üzerine bu binanın 32’nci katındaki otel odasından otomatik silahla ateş açıldı. Olay yerel saatle dün gece 22.00 sıralarında meydana geldi. Saldırı sırasında konser alanında 22 bin civarında insan bulunuyordu. ABD tarihinin en büyük silahlı katliamı olduğu belirtilen saldırıda en az 58 kişi hayatını kaybetti, 515'ten fazla kişi de yaralandı.

Ölenler arasında o sırada görevde olmayan iki polis de bulunuyor. Las Vegas polisi, failin 64 yaşındaki Amerikalı Stephen Paddock olduğunu açıkladı. Saldırgan, odasında ölü bulundu. “Şahsın biz girmeden önce kendini öldürdüğünü düşünüyoruz “ diyen Clark County Şerifi Joseph Lombardo, “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. ‘Yalnız kurt’ dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

KIZ ARKADAŞI YURTDIŞINDAYMIŞ

 

Olayın hemen ardından polis, saldırgan Stephen Paddock'un Mandalay Bay Oteli’ndeki odasında kaldığı tahmin edilen 62 yaşındaki kız arkadaşı Marilou Danley'in peşine düştü. Ancak bir süre sonra Danley'in yurtdışında olduğu belirlendi. Polis, kadının olayla ilgisi olmadığını duyurdu.

 

 

 

PERŞEMBE GÜNÜ ODA TUTMUŞ


Las Vegas polisi, saldırgan Stephen Paddock’un Mandalay Bay Oteli’ndeki odasında arama yaptı. Odada çok sayıda silah bulundu. Polis, 64 yaşındaki saldırganın Nevada Eyaleti sakini olduğunu söyledi. Şerif Lombardo, “Bu adamın inanç sistemini bilmiyoruz. Tuttuğu otel odasında çok sayıda ateşli silah bulduk” dedi. Daha sonra polis, odada fazladan 10 tüfek bulunduğunu açıkladı. Paddock’ın geçtiğimiz perşembe günü büyük bir otel odası tuttuğu sanılıyor.

EMEKLİLER SEMTİ SAKİNİ

Stephen Paddock, Las Vegas’tan 1.5 saat uzaklıktaki Mesquite semtinde oturuyordu. 2015 yılında emeklilerin yaşadığı bu semtte 369 bin dolara ev satın almıştı. Burada, 62 yaşındaki Marilou Danley ile birlikte yaşıyordu. Av ve balıkçılık lisansı ile pilot brövesi bulunan Stephen Paddock şimdiye kadar herhangi bir suç eylemine katılmamıştı, sicili temizdi. Bir ara havacılık ve silah şirketi Lockheed Martin’de iç denetçi olarak çalışan Paddock, Mesquite’de bir bina yönetiminde görev almıştı. Paddock’un sosyal medya hesaplarının bulunmaması da dikkat çekti.

ARDEŞİ: KUMAR OYNARDI

Amerikan CNN’in haberine göre Stephen Paddock’un ikametgâhı Nevada Eyaleti'ne bağlı Mesquite kenti. Bu kent Las Vegas’ın 130 kilometre kuzeydoğusunda yer alıyor. Yetkililer ayrıca Stephen Paddock’ın bu bölgede ne kadar süredir yaşadığını da bilmediklerini ifade etti. Saldırganın erkek kardeşi Eric Paddock, haberlerin aileyi şoke ettiğini söyledi. İngiliz Reuters’a telefonla konuşurken sesi titreyen Paddock, “Dehşete düştük. Şaşkınız. Kurbanlara taziyelerimizi iletiyoruz. O silahları hangi cehennemden almış? Aracıyla gider Las Vegas’ta kumar oynar, burritos yerdi. Dini ya da siyasi bir bağlantısı da yoktu" dedi.

MULTİ-MİLYARDER İDDİASI


Kardeşinin emlâk sektörüne yatırım yapan bir multi-milyarder olduğunu söyleyen Eric Paddock, kardeşinin son dönemde ekonomik sorunlar yaşadığına dair bir bilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Stephen Paddock’un birkaç yıl önce öldüğü belirtilen babası Benjamin Hoskins’in 1969’dan 1977 yılına kadar FBI’ın ‘çok en çok aranan kişiler listesi’nde olduğu ortaya çıktı.

 'SAF BİR KÖTÜLÜK'

 

 


 

ABD Başkanı Donald Trump dün katliamla ilgili konuşmasında saldırının 'saf bir kötülük eylemi' olduğunu söyledi. “Birlik ve barışı bulmak üzere tüm ulus için dua ediyoruz” diyen Donald Trump, yarın Las Vegas’ı ziyaret edeceğini söyledi. Trump şöyle devam etti: “Kayıplarımızın sonrasında bayrağımızın yarıya indirilmesi emrini verdim. Ve çarşamba günü de burada kurbanların aileleri ve olaya ilk müdahale eden görevlilerle bir araya geleceğiz. Bizi inancımız ailelerimiz ve ortak değerlerimiz birleştirmektedir. Bu korkunç vahşet karşısında büyük bir öfke yaşıyor olsak da bizi tanımlayan şey öfke değil sevgidir.” 
Trump konuşmasında saldırıyı üstlenen DEAŞ terör örgütünden hiç bahsetmedi.

 

 


konser, Donald Trump, trump, las vegas, steve paddock, milyrder
ÖNCEKİ Belediyelere ByLock operasyonu... SONRAKİ Barzani'ye flaş çağrı