• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

O şampiyon merak edildi

O şampiyon merak edildi

08 Ağustos 2017 11:35

2016 yılına ilişkin kurumlar vergisi rekortmenler listesinin ilk sırasında isminin açıklanmasını istemeyen bir kurum yer aldı


2016 yılına ilişkin kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri listesi Maliye Bakanlığı tarafından açıklandı. Listesinin ilk sırasında isminin açıklanmasını istemeyen bir kurum yer aldı.

16 vergi rekortmenleri belli olduKurumlar vergisi rekortmeninin ne kadar vergi ödediği, hangi vergi dairesine bağlı olduğu gibi bilgiler de yer almadı. Kurumun bu tavrının nedeni merak konusu oldu. Konuyla ilgili olarak Sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan SÖZCÜ gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, “Kişilerin, vergi rekortmenler listesinde adının açıklanmamasını istemek Türkiye’de anlaşılabilir bir durum.” dedi.

“İşin açıkçası ben de olsam bu ülkede param olduğunu saklardım. Para karşılığı başa bela almanın ne anlamı var? Göreceksiniz açıklanan sayısı daha da azalacak.” diyen Muratoğlu, “İsmini gizleyenler 2009 yılında 12 kişiyken, bu yıl 100 kişilik gelir vergisi şampiyonları listesinin 53'ü ismini gizlemiş. Yarısından fazlası…” ifadelerini kullandı.

Bu durumun Türkiye'nin çok ciddi bir sorunu olduğunu ve ülkeye, devlete olan güven sorununun göstergesi olduğunu vurgulayan Muratopoğlu, “Bu durum korunamayacağını bilmenin verdiği tedirginliktir. İki gün sonra “birileri başıma musallat olursa” korkusudur.” dedi.


açıklama, Korku, şampiyon, vergi, murat muratoğlu
ÖNCEKİ Semt pazarında ByLock operasyonu SONRAKİ SGK’dan 3 maaş müjdesi