• USD  32,38
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,14
SON DAKİKA

O tabelalar hemen kaldırıldı

O tabelalar hemen kaldırıldı

28 Haziran 2018 08:38

24 Haziran seçimleri öncesi Kocaeli Belediyesi tarafından Gebze’nin bir çok noktasına metronun durak tabelaları dikilmişti. Seçimlerin ardından aynı metro tabelalarının belediye tarafından söküldüğü iddia edildi.


Kocaeli’nin Gebze ilçesi ve çeşitli ilçelerine dikilen metro durağı tabelalarının seçimlerden sonra kaldırıldığı iddia edildi. Henüz Kocaeli ili içerisinde hiçbir metro istasyonu bulunmaması rağmen dikilen metro durağı tabelaları tartışma yaratmıştı.


KONUYLA İLGİLİ CHP’DEN TEPKİ GELMİŞTİ

Konuyla ilgili olarak Sözcü’nün 4 Haziran’da yaptığı haberde CHP’li Tahsin Tarhan, “Maalesef vatandaşı kandırmanın en acı şeklini yaşıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olay görülmemiştir. Tabelasını koymuşlar ancak metro yok. Çalışması dahi başlamamış ancak seçim vaatlerinde ‘metro yaptık’ diyebilmek için böyle bir yol izlemek bu vatandaşın aklıyla alay etmektir. Gebze-Darıca arasında uzanacak 15.6 kilometrelik metro hattı için 4 firma Gebze Metrosu yapımı için teklif vermişti. İhale 2 milyar 488 milyon 489 bin TL verildi henüz bir çivi dahi çakılmayan metro projesinde belirli noktalara sanki metro varmış gibi tabela dikilmiş. Vatandaşa hizmet anlayışını bu kadar ayaklar altına almak kimsenin haddi değildir” demişti.

İYİ PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Partili Lütfü Türkkan, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir tweet paylaştı. Türkkan, “Seçim bitince olmayan metronun kocaman işaret levhasının da işi bitti Darıca'da. Yerel seçimlerde lazım olur yine” dedi.


lütfü türkkan, vatandaş, darıca, gebze, iyi parti
ÖNCEKİ Geçersiz oy sayısı şaşırttı SONRAKİ Gazi 8 yıl sonra şehit oldu