• USD  32,32
  • EURO  35,14
  • BORSA  9.058,30
  • ALTIN  2.295,47
SON DAKİKA

Okullar 21 Eylül’de açılmayabilir iddiası

Okullar 21 Eylül’de açılmayabilir iddiası

17 Eylül 2020 11:33

Cumhurbaşkanlığı’nın hafta sonu alacağı kararla okulların yüz yüze eğitime açılışı yine ertelenebileceği haberi Ankara kulislerine düştü.


MEB, 2020-2021 eğitim öğretim yılının 21 Eylül Pazartesi günü açmak için tedbirler alsa da Covid-19'un hızlı yayılımı nedeniyle açılışın son dakikada iptal edileceği Ankara kulislerine düştü.

Eğitim Uzmanı Alaaddin Dinçer, “WHO, ekim ve kasımda ciddi vaka artışı bekliyor. Türkiye'de de vakalar artıyor. 21 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlaması çok zor görünüyor” diye konuştu.

Çağ nüfusuna göre bu yıl ilkokul birinci sınıfa 1 milyon öğrenci başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce 31 Ağustos’tan 21 Eylül’e ertelediği okulların açılışını yapmak için hazırlıklarını tamamladı. 21-25 Eylül’deki uyum eğitiminin ayrıntılarını da Bakan Ziya Selçuk açıkladı. 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de resmi talimat gönderildi.

Bakanlığın tüm bu hazırlıklara rağmen okul açılışına karşı temkinli yaklaşımı dikkatlerden kaçmadı. Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirler başta olmak üzere tüm illerde Covid-19 günlük vaka sayısındaki dikkat çeken artış MEB tarafından da yakın takibe alındı.

KRİTİK 48 SAAT

Bakanlıkta üst düzey yöneticiler, “Tüm hazırlıklarımıza rağmen okullar yine de açılmayabilir” derken, Cumhurbaşkanlığı'nın bu hafta sonu ‘Son dakika' kararıyla 21 Eylül Pazartesi günü okulların açılışının ertelenebileceğini duyurmasını beklediklerini
bildirdi.


bakanlık, okul, meb
ÖNCEKİ Aleyna Çakır ölümünde şüpheli olay SONRAKİ Müge Anlı sosyal medyada gündem oldu