• USD  32,58
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.509,24
SON DAKİKA

Oscar'da ilk kez Müslüman ödül aldı

Oscar'da ilk kez Müslüman ödül aldı

27 Şubat 2017 09:30

Moonlight filmindeki performansıyla Mahershala Ali, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı ve bu dalda heykelciği kucaklayan ilk Müslüman oyuncu olarak tarihe geçti.


Hürriyet>Kelebek Magazin>Keyif Haberleri>2017 Oscar Ödülleri'ni kimler aldı? 89. Oscar kazananları
2017 Oscar Ödülleri'ni kimler aldı? 89. Oscar kazananları
2017 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. 13 dalda aday olan 'La La Land' 6 dalda ödüle layık görüldü ancak 'en iyi film' ödülü Mooglight'e gitti. Peki, 2017 Oscar Ödülleri'nde başka hangi filmlere ödül gitti? La La Land hangi dallarda ödül aldı? İşte, 89. Oscar kazananları!
Hürriyet Haber
27 Şubat 2017 - 06:54:00

PAYLAŞ






A

 
 

Oscar gecesine damga vuran olay en iyi film ödülünün yanlış açıklanması oldu. Emektar aktör Warren Beatty'nin anonsuyla en iyi film ödülü kazandıklarını sanarak sahneye çıkan film ekibi birkaç dakika sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Çünkü zarflar karışmış ve aslında en iyi film ödülünü Moonlight kazanmıştı.

Böyle büyük bir skandalla noktalanan gecede erkek ve kadın oyuncu dallarında büyük bir sürpriz yaşanmadı. Ama gecede Oscar hatta sinema ödülleri tarihine geçecek ilginç anlar yaşandı.

Moonlight filmindeki performansıyla Mahershala Ali, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı ve bu dalda heykelciği kucaklayan ilk Müslüman oyuncu olarak tarihe geçti.

AKADEMİ ÖDÜLLÜ EN GENÇ YÖNETMEN


La La Land ile en iyi yönetmen ödülü kazanan Damien Chazelle, 32 yaşında. Chazelle şimdiye kadar bu ödülü kazanan en genç lönetmen olarak tarihe geçti.

Damien Chazelle'in 14 dalda aday Akademi ödüllerine aday gösterilen filmi La La Land geceye damgasını vurdu.

Eski ekol Hollywood müzikallerine göndermeler yapan La La Land ile en iyi yönetmen heykelciği de Chazelle'in oldu. Filminin senaryosunu yazdıktan sonra neredeyse yıllar boyunca yapımcı arayan Chazelle, tam altı yıl sonra hayalini gerçekleştirdi. 32 yaşındaki Chazelle bu dalda ödül kazanan en genç yönetmen olarak da Oscar tarihine geçti.

En iyi kadın oyuncu ödülü La La Land ile Emma Stone'un, en iyi erkek oyuncu ödülü de Manchester by The Sea ile Casey Affleck'in oldu.

Emma Stone, en iyi kadın oyuncu ödülünün en güçlü adayıydı. Gecenin sonunda da yüzü gülen Stone oldu.

Gecenin mutlu kişilerinden biri de en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi olan Viola Davis'ti. Daha önce Doubt ve The Help adlı filmlerle aynı ödüle aday gösterilen Davis, bu kez Fences filmindeki performansıyla heycelciği kucakladı.

Yabancı dilde en iyi film dalında Oscar, İranlı yönetmen Asghar Ferhadi'nin Satıcı adlı filminin oldu. Farhadi, Trump'ın Müslüman ülkelere uyguladığı vize yasağından dolayı Oscar törenine katılmadı.

Geçen yıl 'ırkçılık' iddialarıyla gündeme gelen Oscar ödüllerinde bu yıl biraz daha farklı bir dağılım yapılmış olduğu da görüldü. En iyi yardımcı erkek ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülleri ve en iyi film ödülü kazanan Moonlight da bunun en çarpıcı örneği olarak gösterildi.

Daha önce iki kez en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne aday gösterilen Davis, bu kez heykelciği kazandı.

 "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" seçilen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu olurken, Damien Chazelle de Oscar tarihinde ödül kazanan en genç yönetmen unvanını elde etti.

20 kez ile Oscar’a en çok aday gösterilen kadın oyuncu olan Meryl Streep ise daha önce 3 kez kazandığı ödüle bu yıl ulaşamadı.

"ARTIK BİZDEN NEFRET EDEN 225 ÜLKEDE İZLENİYORUZ"

Kırmızı halı geçiş töreni sonrası Justin Timberlake’in "Can’t Stop the Feeling" performansı ile başlayan gecede sunucu Jimmy Kimmel esprileriyle törene renk katarken, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ı eleştiren yorumlarıyla da dikkati çekti. Kimmel, "Şu anda bu yayını dünyada milyonlarca insan canlı izliyor. Artık bizden nefret eden 225 ülkede izleniyoruz. Bu harika bir şey. Ülke şu anda bölünmüş vaziyette. Çok fazla tavsiye aldım. ‘İnsanları birleştirmen, insanları bir araya getirecek bir şeyler söylemen lazım’ dediler. Ben bunu yapamam. Bu salonda tek bir ‘Cesur Yürek’ var, o da bizi birleştirmeyecek. Başkan Trump’a teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene Oscarlar ırkçı gibi gözüküyordu. Artık onun sayesinde böyle bir şey yok. Filmler için ne kadar harika bir yıl. Siyahiler Nasa’yı, beyazlar da cazı kurtardı. İlerleme dediğiniz budur işte" ifadelerini kullandı.


nasa, Müslüman, oscar, trump, merly streep, mahershala ali
ÖNCEKİ Çorap devi TMSF'ye geçti SONRAKİ Azerbaycan beş şehit verdi