• USD  32,34
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,38
SON DAKİKA

Osman Kavala tutuklandı!

 Osman Kavala tutuklandı!

10 Mart 2020 07:51

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Osman Kavala “siyasal veya askeri casusluk'' iddiasıyla tutuklandı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında  daha önce ”Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüsten” tutuklu bulunan Osman Kavala aynı soruşturma kapsamında “Siyasal ve askeri casusluk” iddiasıyla da nöbetçi Sulh Ceza hakimliğine sevk edildi.

BARKEY İLE YOĞUN TEMASTA OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Osman Kavala’nın, Henri Barkey ile yoğun şüpheli ilişkilerinin tespit edildiği ifade edilen savcılık sevk yazısında bu gerekçeyle, Kavala’nın ”Siyasal veya askerî casusluk” suçundan da tutuklanması talep edildi.

KAVALA SUÇLAMALARA YANIT VERDİ

Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alınan Kavala suçlamaları kabul etmediğini şu ifadelerle dile getirdi:

* HTS kayıtlarında benim Henri Barkey ile herhangi bir telefon görüşmesi yapmamış olduğum ortaya çıktı.

* Bu durum Barkey'le yoğun temas içinde olduğum iddiasını çürütmektedir. Benim casusluk faaliyetini yapabilmem için gerekli olan herhangi bir bilgiye sahip olmam, erişmem mümkün değil.

* Casusluk suçlamasının yapılabilmesi için en azından kritik bilgiye sahip bir kamu görevlisi ile ilişkimin gösterilmesi gerekir. Böyle bir durum söz konusu değildir.

TUTUKLANDI

Hakimlik, sorgusunun ardından Osman Kavala hakkında kuvvetli suç şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına hükmetti.


casus, kritik, HTS, sman kavala
ÖNCEKİ Eski bakanlardan Şevket Kazan, 86 yaşında hayatını kaybetti SONRAKİ İlaç yazdırmaya gidenler dikkat !