• USD  32,37
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.098,90
  • ALTIN  2.326,06
SON DAKİKA

Özgecan'ın katilinin öldürülmesinde flaş gelişme

Özgecan'ın katilinin öldürülmesinde flaş gelişme

13 Nisan 2016 13:03

özgecan'ın katilini cezaevinde vuran Gültekin Alan'a silah sağladıkları öne sürülen bir gardiyan ve bir kadın gözaltına alındı.


Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken ve babasınını cezaevinde vurulmasında son dakika gelişmesi... Suphi Altındöken ve babasını cezaevinde silahla vuran Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen bir gardiyan ile bir kadının sorgulanmak üzere Adana Adliyesine getirildiği bildirildi... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, tabancanın içeride görev yapan biri tarafından sokulduğuna dair bulgular olduğunu, ayrıca 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı.

ADANA F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda üniversiteli Özgecan Aslan’ın katili 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken’i tabancayla vurarak öldüren hükümlü 46 yaşındaki Gültekin Alan ile sona yardım ettiği öne sürülen aralarında bir infaz koruma memuru ve silahı cezaevine soktuğu iddia edilen bir kadının da bulunduğu gözaltındaki bazı kişiler de adliyeye sevk edildi.

2 MÜDÜR VE 3 GÖREVLİ DE AÇIĞA ALINDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sheraton Otel'de, "Türk Hukuk Sisteminde Aile, Çocuk, Kadın Çalıştayı" açılış programında konuştu. Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesine ilişkin "Bizim değerlendirmelerimize göre içeride görev yapan bir infaz koruma memurundan veya diğer bir çalışandan ancak destek alınarak yapılabilecek bir çalışama olduğunu değerlendiriyoruz. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı. Şu anda gözaltına alınmış durumda. Dışarıda ona yardımcı olan başkaları var. İçeride başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. soruşturma devam ediyor. 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değildir. Bu güvenlik açısında bir zafiyettir. İhmali, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli, idari işlem yapılacak kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

KATİL ZANLISI ADANA'YA GETİRİLDİ

Tuvalette bulduğunu ileri sürdüğü tabancayı bir gardiyanın başına dayayarak ölüm tehdidiyle hücrelerindeki baba Necmittin Altındöken ve oğlunu koğuşlarında tabancayla vuran katil zanlısı Gültekin Alan, büyük gizlilik içinde Adana Adliyesi’ne getirildi. Alan’a yardım ettiği öne sürülen şüpheliler de sorgulanmak üzerine ayrı ayrı adliyeye getirildi. Şüphelilerin ifadesi olayı sorgulayan Cumhuriyet Savcısı tarafından alınırnken, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi uygulandı.

CENAZENİN DEFİNİ SORUN

Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından 2 gece önceki gece annesi Naciye Tan’a teslim edilen Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi Tarsus’ta toprağa verilemeyince tekrar Adana Devlet Hastanesi morguna getirildiyse de, defin gerçekleşemedi. Tarsus ve Adana’da mezarlık yeri verilmediği ileri sürülen Ahmet Suphi’nin cenazesi hastane morgunda bekletiliyor. ’Çöpe mi atayım?’ diyerek isyan eden anne Naciye Tan’ın dün morga girerek oğlunun cenazesini baktığı ardından da hastaneden ayrıldığı bildirildi. Altındöken’in cenazesinin nerede nasıl defnedileceği merak konusu haline geldi. Anne Naciye Tan’ın avukatı İbrahim Kaplan cenazeyi Tarsus veya Kocaköy’de toprağa vermek üzere müracaat ettiklerini, ancak belediyelerin yer göstermediğini, bunun skandal olduğunu başka bir yere gömerek suç işlemediklerini söyledi.

DÜN NELER YAŞANMIŞTI?

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı (20) hunharca katleden ve kaldığı yüksek güvenlikli cezaevinde tabancayla öldürülen minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi ortada kaldı. Cenaze Adana ile Tarsus arasında gidip geldi. Dün Adana Devlet Hastanesi morguna konulan Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin burada da defnedilmesine izin verilmeyince annesi Naciye Tan ile yakınları çaresiz kaldı. Cenazelerini defnedecek yer, götürecek araç bulamayan Naciye Tan, morg önünde "Oğlum öldü artık ne istiyorsunuz niye gömdürmüyorsunuz? Oğlumu çöpe mi atayım" diyerek feryat edip gözyaşı döktü. Bunun üzerine Ahmet Suphi Altındöken'in ailesi, son çare olarak Adana Devlet Hastanesi'nde bekletilen cenazenin, anneannesinin köyünde toprağa verilmesi istendi. Ancak Kocaköy Mahallesi’ne haber gelmesi üzerine Mahalle Muhtarı Rıfat Öcalan, mezarlığı kilitleyerek cenazenin mahallesinde gömülmesine izin vermeyeceğini söyledi.

MEZARLIĞIN KAPISI KİLİTLENMİŞ
Öcalan, “İnsanlık suçu, canlı canlı insanın bileğini kesmek... Mezarlığa koymama gibi bir yetkiye sahibim. Bu köy benim. Bu köyde ben yaşıyorum. Ben Suphi’yi basında takip ettim, tanımıyorum. Annesi bu köyden değil. Bu köyle yakından uzaktan ilgileri yok. Ninesi bu köylü. Kadavra yapsın. Devletin kadavraya ihtiyacı var. Ben kabul etsem, yine bu köyden çıkarırız” dedi. Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilmesi düşünülen Tarsus'un Kocaköy Mahallesi'ndeki vatandaşlar mezarlığın kapısını kilitledi. Bu arada, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, mahallede tedbir aldı.

1 NUMARALI ŞÜPHELİ 'SUÇ MAKİNESİ'
50 yıla hükümlü ve 10 yıldır Adana Cezaevi’nde bulunan ’suç makinası’ olarak tanınan Gültekin Alan cinayetin şüphelisi. A.G. adlı bir mahkumun da tabancanın sağlanmasıyla ilgisi bulunduğu ileri sürülüyor.

KOĞUŞLARINDA 13 SANİYEDE VURULDULAR
Baba ve oğulun cezaevinde vurulması ile ilgili ayrıntılar, ifadelerin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesi ile tek tek ortaya çıkmaya başladı.14 ay önce İzmir’den Adana’ya nakledilen ve ’profesyonel tetikçi’ olarak bilinen Gültekin Alan’ın havalandırmaya çıkarken tuvalete gidip, olayda kullandığı tabancayı aldığı, kapıdaki bir infaz koruma memurunun başına tabanca dayayarak, baba ile oğluna evrak imzalatacağını söyleyip ölüm tehdidiyle koğuşlarının kapısını açtırdığı, ardından ikisine de kurşun yağdırdığı belirlendi. Alan’ın, infaz koruma mumurunu rehin alıp, kapıyı açtırdıktan sonra Ahmet Suphi ile babası Necmittin Altındöken’i vurmasının 13 saniye sürdüğü belirlendi.

YEMEK VERİRKEN VURDU İDDİASI
Saldırıyla ilgili bir iddia daha var. Buna göre Gültekin Alan, yemek dağıtımında görevliydi. Tabancayı tuvalette bulduğunu öne süren Alan'ın, baba-oğulu yemek dağıtımı yaparken vurduğu, infaz koruma memurunu 2.5 saat rehin aldığı, yaralı Ahmet Suphi Altındöken'in bu sürede çok kan kaybettiği öne sürülüyor.

F TİPİNE TABANCA NASIL GİRDİ?
Katil zanlısı Gültekin Alan’ın cinayetten sonra bir süre direnip vakit geçirdiği, sonra da silahı infaz koruma memurlarına verip teslim olduğu anlaşılırken, tabancanın cezaevine nasıl ve kim tarafından sokulduğuna ilişkin kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadı. Gültekin Alan’ın cinayeti kendi inisiyatifiyle mi işlediği, bir başka kişi tarafından azmettirilmiş olabilme ihtimali de değerlendiriliyor. Bu nedenle, cezaevi personelinin zaman zaman 2’nci kez ifadelerine başvuruluyor. Gültekin Alan'ın, olaya müdahale eden infaz koruma memurunu 2.5 saat rehin aldığı, ağır yaralanan baba ile oğlunun hastaneye sevkinin ise saldırganın tehditleri nedeniyle geciktiği ileri sürüldü. Ahmet Suphi Altındöken’in zamanında hastaneye sevkinin yapılması halinde kurtulabileceği, ancak aşırı kan kaybettiği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

CEZAEVLERİNİ DOLAŞMIŞ
Tokat’ta merkeze bağlı Emirseyit Beldesi’nden olan ve 11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan Gültekin Alan’ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı toplamda 50 yıl hapis cezası bulunuyor. 3 kız babası olduğu öğrenilen şüphelinin daha önce sırasıyla Zile, Tokat, İzmir ve son olarak ise Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Tokat’ta gazino işletmeciliği yapan babası Necmi Alan’ın ise önce hesap yüzünden tartıştığı bir müşteriyi öldürmek suçundan 2 yıldır Tokat Çamlıbel Cezaevi’nde olduğu öğrenildi.


adana, özgecan aslan, bekir bozdağ, cezaevi, suphi altındöken, gültekin alan, gardiyan
ÖNCEKİ HSYK'dan flaş şike kararı SONRAKİ Cem Yılmaz bitmedi biletler bitti