• USD  32,56
  • EURO  34,88
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.430,48
SON DAKİKA

Özgür Özel’den Bakan Soylu’ya: Seni nasıl olsa Saray kurtaracak

Özgür Özel’den Bakan Soylu’ya: Seni nasıl olsa Saray kurtaracak

12 Nisan 2020 17:13

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, sokağa çıkma yasağı kararının gece alınması ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cuma gecesi alınan sokağa çıkma yasağı kararının, saat 22.00’da açıklanmasına nedeninin, halkın marketlere akın etmesini engellemek olduğunu söyledi. 

Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından açıklamalarda bulunan muhalefet cephesi, “Halk zaten marketlere yüklenmedi mi?” diye sordu.

Özel: Dünyaya da rezil olduk

Sokağa çıkma yasağı kararı hakkında açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İki günlük sokağa çıkma yasağı doğru bir karar ama iki günün bir sonuç vermesi mümkün değil. Yine de güzel havada teması kesmek için doğru bir karar ama çok acemice, çok kötü, çok hazırlıksız, çok ‘Ben bildim, oldu’ şeklinde uygulandığı için perişan olduk, dünyaya da rezil olduk. Kırk sekiz saatten korktuğumuz bulaşı kırk sekiz dakikada yaptık. Maskesiz yığınlar koşturdu, o koşanlara da hiç kusur bulmuyoruz. Evde iki günlük stoku yoksa, o insanları anlamak gerekiyor. Boşu boşuna kimse kendi hayatını tehlikeye atıp da kendini sokağa, markete atmaz. Ya evde süt alacağı bir çocuğu, ya yaşlısı, bir şeyi vardır, ondan dolayı gider” dedi.

PARATONER OLUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Saray’a paratoner olduğunu söyleyen Özel, “Tabii, Süleyman Soylu’nun bu konudaki kötü yönetimi özellikle Adalet ve Kalkınma Partisinin -kuş olarak pelikan türünü sevenlerin önderlik ettiği- kendi içlerinde de ciddi bir eleştiri bombardımanına tabi tutuldu. Ama bir yandan da herkes biliyor ki Bilim Kurulu bunu ne zamandır söylüyor  ‘şahsı bilir kurulu’na kabul ettiremiyorlar. Yani meselenin kendisinde bir ortak akıl yerine tek adam yönetiminin odakta olduğu belli” diye konuştu.

CHP’li Özel’in açıklamalarının devamı şu şekilde:

Süleyman Soylu bugün gazeteleri açtığımızda gördük ki kendisini sarayın tepesine siyasi paratoner olarak atamış; bütün tepkileri toplayacak, oradan topraklayacak, saray eleştiriden kurtulacak, Süleyman’ın da canını nasılsa saray kurtaracak çünkü Süleyman Soylu’ya gensoru veremiyoruz. Bu iş, böyle bir durum olunca gensoru olmaz mı? Çıkıp kendi anlatsın, sonra da güvenoyunu tazelesin ama şahsı bilir. ‘Şahsı bilir’ sisteminde o şahsını koruyor ‘Bütün sorumluluk bende.’ ‘Ben saçmaladım.’ ‘Hakaretleri dahi kabul ediyorum.’ ‘Çok haklılar.’ Aman tek adam rejimine kimse bir şey demesin. Meselenin kendisi tek adam rejimidir. Bunu tarih önünde not ediyoruz. Süleyman Soylu’ya da hak ettiği gensoruyu milletimizin vicdanında veriyoruz.”


chp, akp, süleyman soylu, özgür özel
ÖNCEKİ AKP'li Burhan Kuzu'dan yasağı eleştirenlere tepki SONRAKİ Can kaybı 1198’e yükseldi!