• USD  32,52
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.694,81
  • ALTIN  2.426,42
SON DAKİKA

Paris'in simge yapısı kül oldu

Paris'in simge yapısı kül oldu

16 Nisan 2019 10:22

Notre Dame Katedrali yangından 8.5 saat sonra söndürüldü


Fransa'nın başkenti Paris'in simge yapılarından Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı.


 Notre Dame Katedrali yangından 8.5 saat sonra söndürüldü
Bütün dünyanın gözü dün Fransa'nın başkenti Paris'teydi... Paris'in Eyfel Kulesi'yle birlikte en önemli yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali dün yandı. Yangından 8.5 saat sonra katedralde başlayan yangının söndürüldüğü açıklandı. Öte yandan güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma kapsamında katedralde çalışan işçileri sorgulamaya başladı
Son dakika… Notre Dame Katedrali yangından 8.5 saat sonra söndürüldü

Dün yerel saatle 18:50 sularında başlayan yangını bütün dünya canlı yayınla izledi.


Fransa’nın en ikonik yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali’nde çıkan bu korkunç yangın hakkında resmi açıklama henüz yapılmadı. Buna karşılık Fransız yetkililer katedralde devam eden restorasyon çalışmalarının yangını başlattığından şüpheleniyor.



Katedralde devam eden 6 milyon euroluk yenileme çalışmaları bir süredir devam ediyordu. Öyle ki katedral içinde yapılanan yenileme kapsamında bazı bronz heykellerin geçen hafta yapı içerisinde çıkarıldığı açıklanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Fransız polisinin yapıda görevli 15 işçiyi sorgulamaya başladığı da belirtildi. Fransız İçişleri Bakanı Laurent Nunez, “Yangın kontrol alına alındı fakat tamamen söndürülmedi. Soruşturma başlatıldı fakat yangının sebebi henüz bilinmiyor” dedi.


fransa, paris, notre dame
ÖNCEKİ YSK'dan son dakika Maltepe kararı SONRAKİ Kara Kuvvetlerinde Fetö operasyonu