• USD  32,56
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.429,22
SON DAKİKA

Pentagon’un F-35 mektubuna yanıt

 Pentagon’un F-35 mektubuna yanıt

18 Haziran 2019 15:18

ABD ile Türkiye arasında krize sebep olan F-35 sorununda sıcak bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, ABD'ye mektupla yanıt verdi.


Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Hulusi Akar tarafından ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’a yanıt mektubu gönderildiğini açıkladı.

ABD, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi almasından rahatsızlık duyarken; ABD Savunma Bakanı görevini vekaleten yürüten Patrick Shanahan 6 Haziran’da Türkiye’nin F-35 programından nasıl çıkarılacağının ana hatlarının yer aldığı bir mektubu Savunma Bakanı Hulusi Akar’a iletmişti. Bu mektup iki ülke arasında iplerin gerilmesine sebep olmuştu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, söz konusu mektuba cevabi bir mektubun bugün itibariyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından gönderildiği belirtilerek, “Mektupta müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyulan rahatsızlık yeniden vurgulanmış; bilinen görüşlerimiz detaylı olarak aktarılmıştır. Karşılıklı saygı ve dostluğa dayalı bir şekilde diyaloğun sürdürülmesinin ve sorunlara uygun bir çözüm bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmesinin önemi ifade edilmiştir” denildi.


rusya, abd, milli savunma, shanna
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler! Bunlar insanları böldüler, ayırdılar SONRAKİ Ekrem İmamoğlu: Küçükkaya bana geldi...