• USD  32,59
  • EURO  34,86
  • BORSA  9.686,95
  • ALTIN  2.505,75
SON DAKİKA

Politika Kulisi: Erhan Usta’ya MHP çekincesi mi?

Politika Kulisi: Erhan Usta’ya MHP çekincesi mi?

29 Temmuz 2019 13:19

Turkiyegundemi.com Politika Kulisi: MHP’den ayrıldıktan sonra Samsun Bağımsız milletvekili olarak yola devam eden Erhan Usta, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından desteklediği bilinen Ali Babacan hareketine katılacağı iddialarıyla gündemde.


Kulislerde, Usta’nın gönlünden geçenin AKP olduğu ancak ortağı nedeniyle iktidar kanadının kapıyı aralamadığı ifade ediliyor.

Usta’ya olumlu bakan AKP kanadının MHP çekincesinden dolayı böyle bir işe soyunmadığı belirtiliyor.  

Erhan Usta’nın bu manzara karşısında bir süredir temas halinde olduğu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kurması beklenen partide yer alacağına işaret ediliyor.

Erhan Usta'nın, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün destekliği Babacan ekibiyle yakın zamanda  çalışmalara başlayacağı ifade edilirken bu birlikteliğe,  eski ekiplerin yeniden buluşması olarak bakılıyor.

Usta’nın, Babacan ile 10 yıl Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalıştığına dikkat çekiliyor.

Usta’nın Meclis sitesinde yer alan özgeçmişinde şöyle yer alıyor:

“Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığının yanı sıra 10 yıl süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri; görevi gereği finans, vergi, muhasebe, sağlık, ilaç gibi alanlarda birçok kurul, komisyon ve konseyde başkan ve üye olarak çalıştı.

Son 10 yılda, kalkınma planı, orta vadeli programlar ve makro ekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu yürüttü”.


ÖNCEKİ AKP'li Üstün: MHP bizim mayamızı bozuyor SONRAKİ Tekirdağ'da pis kokuya Meclis incelemesi