• USD  32,55
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.493,59
SON DAKİKA

Putin'den Erdoğan ve Trump'a sürpriz mektup

Putin'den Erdoğan ve Trump'a sürpriz mektup

31 Aralık 2018 11:01

Putin'den Erdoğan ve Trump'a yeni yıl mektubunda, "Avrasya'da güvenlik artacak, ABD ile diyaloğa açığız" mesajı verdiği belirtildi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’a yeni yıl dileklerini içeren mektup gönderdi.

Euronews'tan Zehra Yıldız'ın haberine göre, Putin, Erdoğan’a yazdığı mektubunda "Türkiye ve Rusya’nın, Avrasya'nın güvenliğini birlikte güçlendirmeye devam edeceğine eminim." dedi. Trump için gönderdiği mektubunda ise, “Moskova’nın diyaloğa açık olduğunu” söyledi.

Kremlin’in açıklamasında, “Stratejik istikrar ve uluslararası güvenlik için en önemli unsur [Rusya ve ABD] ilişkileridir” denildi.

Trump, Rusya ve Ukrayna arasında gemicilerin alıkonulması ile başlayan gerginlik nedeniyle Arjantin’de 30 Kasım ve 1 Aralık'ta yapılan G20 Zirvesi kapsamında Putin ile görüşmesini iptal etmişti.

Putin'den Beşar Esad'a da yeni yıl mektubu

Suriye lideri Beşar Esad’a da yeni yıl mektubu gönderen Putin, “terörizme karşı mücadele veren, devlet egemenliği ve topraksal bütünlüğünü savunan” Suriye hükümetine ve halkına yardımlarını sürdüreceğini taahhüt ettiğini söyledi.

Putin, Tump ve Esad’ın yanı sıra, Theresa May, Şinzo Abe ve Şi Cinping gibi diğer dünya liderlerine de yeni yıl tebriklerini gönderdi.

Diğer yandan Rusya’nın Londra Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Kremlin ve İngiltere geri çekilen diplomatların ilgili diplomatik temsilciliklere yeniden gönderilmesi konusunda uzlaştı.

Birleşik Krallık, eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızının mart ayında zehirlenmesinin ardından 23 Rus diplomatı sınır dışı etmişti. Buna karşılık Rusya ise, Skripal ve kızını zehirleme iddialarını reddederek, eşit sayıdaki İngiliz Büyükelçiliği çalışanını ülkeden göndermişti.


putin, erdoğan, abd, mektup, esad, trump, yeni yıl, avrasya
ÖNCEKİ CHP'den şaşırtıcı Yıldırım iddiası SONRAKİ Levent Üzümcü'nün oyunu iptal