• USD  32,47
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.434,92
SON DAKİKA

Randevu Var, Aşı Yok !

Randevu Var, Aşı Yok !

10 Şubat 2021 09:50

Koronavirüs aşısı yaptırmak için randevu alarak ASM’lere giden yurttaşların, aşı yaptıramadan geri döndüğü ortaya çıktı.


Grip aşısında yaşanan kaos şimdi de Covid-19 aşısında yaşanıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya ALO 182’den aile sağlığı merkezinde (ASM) koronavirüs aşısı olmak için randevu alan birçok yurttaş aşı olamadı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, ASM’lerdeki sağlıkçılar ise il ve ilçe sağlık müdürlüklerinin az sayıda aşı gönderdiğini ve ellerindeki aşının bitmesine rağmen sistem üzerinden Covid-19 aşısı için randevu verilmeye devam edildiğini açıklandı.


Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden defalarca randevu talep etmelerine rağmen kendilerine bir dönüş yapılmadığını belirterek, “Son dönemlerde aldığımız bilgilere göre, ASM’lere az sayıda aşı gönderiliyor. Randevu alan yurttaşlar aşı olamadan geri dönüyor. Yurttaşlar ASM’lere gittiğinde sağlıkçı arkadaşlarımız, ‘İl sağlık müdürlüğü bize aşı iletmedi’ diyor. Bu durum da sağlıkçılar ile vatandaşlar arasında gerginliğe neden olduğundan sağlıkta şiddeti körükleyecektir. Son günlerde vaka sayılarıyla beraber hastaneye yatan Covid-19 hasta sayısında da bir artış var ama bu duruma rağmen aşılama hızı her geçen gün düşüyor” dedi.


sağlık, aşı, vatandaş, asm
ÖNCEKİ Kadir Şeker'le İlgili İddialar aydınlandı SONRAKİ Türk Astronota İsim Önerisi Bahçeli'den Geldi