• USD  32,52
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.797,14
  • ALTIN  2.435,96
SON DAKİKA

Rekabet Kurumu'ndan, Google için soruşturma

Rekabet Kurumu'ndan, Google için soruşturma

08 Ocak 2019 10:16

Rekabet Kurulunca, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC ve Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.


Rekabet Kurulunca, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC ve Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında soruşturma açılmasına karar verildi. Buna göre Google'ın kelime tabanlı reklam platformu Adwords ile Türkiye'de rekabet kurallarını ihlal edip, etmediği soruşturulacak.

Rekabet Kurulunca Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC ile Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında soruşturma açıldı.

ÖN ARAŞTIRMA KARARA BAĞLANDI

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Google'ın genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı algoritma güncellemeleri ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullanarak teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLDİ

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulunca bulgular ciddi ve yeterli bulunarak, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited, Alphabet Inc. hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

 


rekabet kurulu, soruşturma, google
ÖNCEKİ Millet İttifakı'dan, Şanlıurfa'da ortak aday SONRAKİ Cumhurbaşkanlığı'na yakınım diyerek dolandırdı