• USD  32,48
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.438,51
SON DAKİKA

Resmi Gazete'de 4 yeni KHK yayınlandı

Resmi Gazete'de 4 yeni KHK yayınlandı

23 Ocak 2017 09:46

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.


ararnamelerle 367 kişi görevinden ihraç edilirken, 124 kişi de göreve iade edildi. Görevinden ihraç edilen isimler arasında, Bank Asya’nın TMSF’ye geçişi sonrası yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirilen Mehmet Ali Gökçe ve Fon Başkan Yardımcısı Zülfükar Ş. Kanberoğlu da yer aldı. Bu arada gözaltı süreleri de yeniden düzenlendi. Terör hariç adli olaylarda gözaltı süresi 7 günle sınırlandırıldı. 

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 682, 683, 684 ve 685 sayılı kararnamelere göre:
- Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun kurulması kararlaştırıldı.
- 367 kişi görevinden ihraç edildi.
- 124 kişi göreve iade edildi.
- 2 medya kuruluşu kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan Bakanlar Kurulunca Anayasa'nın 121'inci maddesi ile 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre, alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 682, 683, 684 ve 685 sayılı kanun hükmünde kararnameler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BANK ASYA’NIN YÖNETİCİSİYDİ KHK İLE UZAKLAŞTIRILDI
Resmi Gazete’de yayımlanan 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilenler arasında TMSF’nin üst yönetiminden isimlerin de olduğu anlaşıldı. Anılan isimler arasında, Bank Asya’nın TMSF’ye geçişi sonrası yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirilen Mehmet Ali Gökçe ve Fon Başkan Yardımcısı Zülfükar Ş. Kanberoğlu da yer aldı.


Kararnamelerle 367 kişi görevinden ihraç edilirken, 124 kişi de göreve iade edildi. İhraç edilen isimlerden bir kısmının TMSF görevlisi oldukları anlaşıldı. TMSF’de Genel Müdür unvanına sahip Mehmet Ali Gökçe, Fon Başkan Yardımcısı Yardımcısı Zülfükar Şükrü Kanberoğlu, Fon Denetçisi Murat Sarıtaş KHK ile görevinden uzaklaştırılan isimler oldu.

BDDK’DAN DA İKİ İSİM
Yine BDDK’da Bankalar Yeminli Murakıbı Ergun Erdem ile Bankacılık Uzmanı Seray Keşir de görevinden uzaklaştırıldı.

BANK ASYA YÖNETİMİNDEYDİ
Mehmet Ali Gökçe, TMSF bünyesine geçen şirketlerin yönetiminde yer almıştı. 2015 yılında TMSF bünyesine geçen Bank Asya’nın atanan ilk yönetim kurulu üyeleri arasında, bugün yayımlanan KHK ile görevinden uzaklaştırılan Gökçe de yer almıştı.

OLAĞANÜSTÜ HAL İŞLEMLERİ İNCELEME KOMİSYONU KURULDU

685 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle başka bir idari işlem tesis edilmeksizin doğrudan kanun hükmünde kararname hükümleri ile tesis edilen işlemlere ilişkin başvuruları değerlendirmek ve karara bağlamak üzere "Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu" kuruldu.               

Ayrıca 685 Sayılı KHK'da, komisyonun, olağanüstü hal kapsamında doğrudan kanun hükmünde kararnameler ile tesis edilen işlemler hakkında, kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarma ya da ilişiğin kesilmesi, öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması, emekli personelin rütbelerinin alınması gibi görev alanları yer aldı.      


radyo, resmi gazete, bddk, tmsf, khk, bankasya
ÖNCEKİ Caferilerin televizyon kanalı kapatıldı SONRAKİ Çipli kimlik kartı alacaklar dikkat