• USD  32,59
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.425,26
SON DAKİKA

Rus lider Putin'den evlilik açıklaması

Rus lider Putin'den evlilik açıklaması

21 Aralık 2018 10:32

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2001’den bu yana düzenli olarak yaptığı yıllık basın toplantısına bu yıl rekor sayıda gazeteci katıldı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her yıl gerçekleştirdiği yıl sonu değerlendirme toplantısı, dün Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden bin 702 gazetecinin katılımıyla gerçekleşti. Putin, dünyanın birçok ülkesinden katılan bin 702 gazetecinin sorularını yanıtladı. Suriye'den Ukrayna'daki gerilime, Trump'tan Atatürk'e farklı konularda sorular soruldu. Özel hayatına dair konuşmamasına karşın Putin'e evlilik gibi pek çok konuya ilişkin soru yöneltilirken, 4 buçuk saat süren toplantı Rusya Devlet Başkanı'nın ilginç yanıtlarına sahne oldu

PUTIN'E "EVLENECEK MİSİNİZ?" SORUSU HERKESİ GÜLDÜRDÜ

LifeNews muhabirinin, 'evlenecek misiniz?' sorusuna esprili bir cevap veren Putin gazeteciyle şakalaşarak, soruyu önce gazeteciye yöneltti. "Siz evli misiniz?" diye soran Putin'e, gazeteci, "Evet, pişman da değilim. Herkese evlenmesini tavsiye ediyorum." yanıtı verince Putin esprili bir şekilde, "Şuna bakın, evli olduğu için benim de kendisi gibi olmamı istiyor. Düzgün bir insan olarak, bunu bir gün yapmam gerekecek" dedi. Putin ile muhabirin arasında yaşanan bu diyalog salonda bulunan gazetecileri kahkahalara boğdu.

  

Putin'e sağlık durumunu soran gazeteciye "Ölmemi mi istiyorsun?" diyerek esprili bir şekilde cevap verdi. Putin gazeteciye karşı yaptığı şaka yollu çıkıştan sonra, "Sağlığım iyi. Herkes gibi bazen grip oluyorum. Herkes gibi spor yapıyorum ve sağlığımda şu an sorun yok" dedi. 

"ATATÜRK SEÇKİN BİR FİGÜR"

Mustafa Kemal Atatürk'e nasıl baktığına ilişkin soru üzerine Putin, "Türk tarihinde çok önemli şeyler yapan seçkin bir figür ve Rusya'nın önemli bir dostuydu. Bu bizim için çok değerli. Ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin temelini attı ve Türkiye'nin bütünlüğünü korumak için çok emek verdi." dedi.

Putin, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi şekilde ilerlediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bağlarımız güçleniyor. Türkiye'nin Suriye'de gözettiği ulusal çıkarlarına saygı duyuyoruz. Tüm konularda hemfikir olmasak da uzlaşabiliyoruz. Türkiye, bir NATO üyesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli rolüyle bağımsız bir dış politika güdüyor ve bunun böyle devam etmesini umuyoruz."

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Çifte ajan Sergey Skripal'in İngiltere'de zehirlenmesini konusuna Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti üzerinden yanıt veren Putin, 

"Skripal hayatta ancak yine de Rusya'ya yaptırım uygulanıyor. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ise öldü ancak herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Batı Rusya fobisi üzerinden çifte standartlı siyaset uyguluyor. Skripal olayı olmasa başka bir bahane bulurlardı." dedi.

 

 
 
 


putin, erdoğan, atatürk, kaşıkçı
ÖNCEKİ 32 ilde oy verme saatleri değişti SONRAKİ Askeri vesayette AKP ile CHP rol mü değiştirdi?