• USD  32,32
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.309,79
SON DAKİKA

Sağlam: İktidar Kaldığı Sürece Enflasyon Da Kurlar da Düşmez

Sağlam: İktidar Kaldığı Sürece Enflasyon Da Kurlar da Düşmez

28 Ekim 2021 10:01

Erdal Sağlam: Merkez Bankası'nın enflasyon raporunda ne yazarsa yazsın; mevcut iktidar kaldığı sürece enflasyon da kurlar da düşmez


Cumhuriyet yazarı Erdal Sağlam, Merkez Bankası'nın bugün yayımlanacak olan yıl sonu enflasyon raporuna değindiği yazısında, piyasaların açıklanacak raporu takip edileceğini ancak eskisi kadar bir etki yaratmayacağını ifade etti. Sağlam bunun sebebini "Çünkü Merkez Bankası’nın artık bağımsız bir yönetime sahip olmadığı, sadece 'politikacıların talimatına uygun attığı adımlara gerekçe oluşturmaya çalıştığı' artık iyice anlaşıldı" diye açıkladı.

"TL’nin değerini koruma amacıyla görev yapması gereken Merkez Bankası yönetimi, yaptıklarıyla müteahhitlerin nakit sıkıntısını çözmeye, ellerindeki konut stokunu eritmeye çalışıyorsa, o zaman Merkez Bankası’nın söylediklerinin, raporlarının ne etkisi olabilir ki" diyen Sağlam yazısında şöyle dedi:


 
"Raporda ne yazarsa yazsın, şunu artık rahatlıkla söyleyebiliriz: Mevcut iktidar kaldığı sürece enflasyonun da kurların da aşağı gelmesi beklenmemeli. Aynı şeyi “Mevcut Merkez Bankası yönetimi kaldığı sürece” şeklinde de söyleyebiliriz. Hem tek adamın ülke yönetimine hem de “Tarihin en kötü yönetimine aday” olan mevcut Merkez Bankası yönetimine artık güven kalmadı."


ÖNCEKİ KULAT: AKP'ye Kazandıran Erdoğan, Artık Kaybettiriyor SONRAKİ Milletvekili Oğlunun Katili 30 Yıl Sonra Yakalandı