• USD  32,52
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.736,43
  • ALTIN  2.422,92
SON DAKİKA

Sağlık Bakanı Koca: Çin'de yayılan esrarengiz hastalıkla ilgili bizde herhangi bir vaka yok

Sağlık Bakanı Koca: Çin'de yayılan esrarengiz hastalıkla ilgili bizde herhangi bir vaka yok

22 Ocak 2020 10:54

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de yayılan gizemli hastalığa ilişkin, "Bizde görülen herhangi bir vaka yok" ifadelerini kullandı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Koca, Çin'de ortaya çıkan gizemli virüs hakkında da konuştu.

"BİZDE RİSKLİ VAKA YOK"

Çin'deki gizemli virüs hakkında konuşan Bakan Koca, "Çin'de zatürre geçiren bir hastada daha önce tespit edilmeyen bir virüsün tespit edildiğini görüyoruz.Canlı hayvan Pazar yerinde tespit edilmesiyle ortaya çıkan bir virüs. (Korona virüsü) Bu konuda özellikle bizde herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığını söylemek istiyorum. Şu an Türkiye için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını özellikle belirteyim. Özellikle Çin'den Huan kentinden bizim yerli havayollarımızın seferi yok ama Çin Hava yollarının haftada üç seferinin olduğunu biliyoruz. Ama bizim hudut güvenliğimizin özel bir gayreti var. Pazar yerlerinde kedi, canlı tavuğun satıldığı Pazar yerinde bu virüsün tespit edildiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

BOL SIVI TAVSİYESİ

Grip vakalarının normalin üzerinde seyretmediğini dile getiren Koca, "Bu yıl normalden fazla bir vaka tespit edilemedi. Herhangi bir ilaç sorunun olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Vatandaşımızın kalabalık ortamlarda, hastalarla temasının az olmasını istirahat ve bol sıvının önemli olduğunu söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

"DOMUZ GRİBİ DEĞİL"

Görülen hastalıkların "İlaçların ilk 48 saatte etkili olduğunu biliyoruz. Bunun da hekim kontrolünde verilmesini öneriyoruz. Ağırlıklı bulunan ajanın H1N1 olduğunu ve toplum içinde buna domuz gribi denildiğini biliyoruz. Şu anda artık mevsimsel gribin yarısı artık bu ajanın olduğunu biliyoruz. Artık domuz gribi değil mevsimsel grip olduğunu biliyoruz"

YENİ YILDA İLAÇ FİYATLARI NE OLACAK?

Her yıl bir fiyat düzenlemesi yapılır. Şubat'ın 20'sinde geçerli olur. Bu anlamda Avro kuru üzerinden geçen yıla kadar yüzde 70'ti. Geçen yıldan itibaren yüzde 60 uygulanmaya başlandı.

Bu yıl içinde benzer şekilde bir önceki yılın Avro kutru üzerinden yüzde 60'ı hesaplanarak Şubat 15'te bildirmiş olacağız. Şubat 20'den itibaren de geçerli olacak.


sağlık, çin, bakan, virüs, grip
ÖNCEKİ Haluk Eyidoğan Medyafaresi.com için yazdı: Kanal İstanbul’da büyük tehlike! SONRAKİ Yeni yılın ilk partisi kuruldu: ABP