• USD  32,57
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.513,67
SON DAKİKA

Sağlıksız gıdalara kırmızı damga geliyor

Sağlıksız gıdalara kırmızı damga geliyor

06 Aralık 2018 13:02

Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk, bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan trafik ışıkları sisteminin Türkiye’de hayata geçirileceğini ve sağlığa zararlı gıdaların paketlerine kırmızı nokta konulacağını söyledi


Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Prof. Dr. Timur Erk, bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan trafik ışıkları sisteminin Türkiye’de hayata geçirileceğini ve sağlığa zararlı gıdaların paketlerine kırmızı nokta konulacağını söyledi.

Prof. Dr. Erk, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen programa katıldı. TBV tarafından Çorlu’da Unilever İş İlkokulu'nda düzenlenen programda konuşan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, "Eski zamanlarda özellikle benim gençliğimde sokak oyunları vardı. Şimdi elinizde telefon, önünüzde bilgisayar, karşınızda televizyon dolayısıyla eskisi kadar sokak oyunu kalmadı" dedi.

 

 
2023'E DEK YASAKLANABİLİR!
 

"3 MİLYON OBEZ VAR"

İHA'nın haberine göre; Türkiye’de 3 milyon obez bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Erk, "Eğer bir ülkede 81 milyon nüfus içinde 3 milyon obez varsa, 3 milyon obezin içinde 1.8 milyonu 18 yaş altındaysa yani gençlik yahut çocuk çağındaysa o zaman ciddi bir sıkıntı var demektir. Her sene 1.8 milyon çocuk obezi nüfusumuz yüzde 8 artıyorsa bir sıkıntı var demektir.

İşte biz 10 seneden beri kendimizi bu işe verdik Türk Böbrek Vakfı olarak. Bütün Trakya’yı il ve ilçelerini dolaşıyoruz. İstanbul’u da dolaşıyoruz. Şimdiye kadar da 16 tane ile gitmiş durumdayız Anadolu’da. Bütün yapmamız gereken şey 3 tane beyaz düşman, tuz, şeker ve un tüketimini azaltmak. Eğer bunu başarabilirsek daha sağlıklı nesillere ulaşma imkanımız var. Biliyorsunuz 6 gram tuz yeterli. Dünya Sağlık Örgütü 5 yahut 6 gram diyor. Her şeyde tuz var. Bundan 10 sene evvel ortalama günlük tüketim 18 gramdı.

Devlet, Sağlık Bakanlığı ve bizim de Türk Böbrek Vakfı olarak ciddi kampanyamızla birlikte bu ilk defa 3 sene evvel 14 grama düştü. Şu anda 10 grama düşmüş durumda, müthiş bir başarı" diye konuştu.


böbrek, kırmızı, damga, tbv, erk, obez
ÖNCEKİ Suudi lobicilere Trump'ın otelinde 500 oda SONRAKİ HDP'li Sırrı Süreyya Önder teslim oldu