• USD  32,51
  • EURO  34,57
  • BORSA  9.548,09
  • ALTIN  2.491,75
SON DAKİKA

Şah ailesinden İran gösterilerine destek

Şah ailesinden İran gösterilerine destek

02 Ocak 2018 10:24

İran'ı 1979'a kadar yöneten Şah Rıza Pehlevi'nin ailesi İran'da günlerdir süren ve çok sayıda şehre yayılan gösterileri desteklediğini açıkladı


İran'da geçen hafta perşembe günü başlayan ve 29 kente sıçrayan protestolar sürüyor.

Şah ailesi Twitter'dan göstericilere destek açıklamaları yapıyor. İran'da İslam devrimi olmasaydı şu anda tahtta olacak olan Veliaht Prens Rıza Pehlevi, protestolar başladığından beri destek mesajı veren onlarca tweet attı.

İran yanıyor, olaylar yayılıyor, Ankara yakın takipte...
Gazeteci Nevzat Çiçek, Şah Pehlevi'nin ailesinin Beyaz Saray önünde yaptıkları konuşmayla İran'da yaşanan protestoları desteklediğini ve bunu da sosyal medyayı kullanarak pekiştirdiğini söyledi.

ŞAH'A DESTEK SLOGANLARI

İranlı İşçiler Ajansı (ILNA), göstericilerin ülkenin kuzeybatısındaki Takistan kentinde bir din adamları okulunu ve hükümet binalarını ateşe verdiğini bildirdi. Bazı eylemciler, ülkeyi 1979'a kadar yöneten Şah Rıza Pehlevi lehine sloganlar attı.

İran’da neler oluyor, ABD ne yapmaya çalışıyor?
1979'da İslam Devrimi ile devrilen Muhammed Rıza Pehlevi'nin ABD'de yaşayan oğlu Rıza'nın ülkeye gelmesi ve monarşiye dönülmesi yönünde de sloganlar vardı. Pehlevi hanedanı devam etse, İran'ın başında olacak olan Rıza Pehlevi, gösterilere destek veren keskin açıklamalar yapmıştı.


twitter, abd, iran, pehlevi, şah
ÖNCEKİ Türkiye' den İran konusunda ilk açıklama SONRAKİ İran'daki olaylara CHP'den açıklama geldi