• USD  32,58
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.505,82
SON DAKİKA

Saldırganlarından 5'i gözaltına alındı

Saldırganlarından 5'i gözaltına alındı

22 Nisan 2019 10:22

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği ifade ediliyor


Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı görüntülere yansıyan Osman S. de gözaltına alınan isimler arasında bulunuyor.

Şüphelilerin Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemleri sürüyor. Görüntülerin incelenmesinin ardından gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

YUMRUK VE TEKMELERLE SALDIRI 

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzu Mahallesindeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan bir grubun saldırısına uğradı. Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı.

 TUTULDUĞU EVDEN ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARILDI

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan vatandaşlar daha sonra da yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı. CHP lideri polis kontrolünde yaklaşık 2 saat süre içerisinde bir evde tutulurken, ev güvenlik çemberine alındı. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.

 BAKAN AKAR MEGAFONLA UYARDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çıkan olayların ardından megafonla yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarım, şehidin mekanı cennet olsun. Allah anasına, babasına, silahlı kuvvetlere, sizlere sabır versin. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi verdiniz. Şimdi sükûnetle Yener'in evine gidiyoruz. Annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere burayı boşaltıyoruz" dedi.

 

 
 


kemal kılıçdaroğlu, hulusi akar, çubuk
ÖNCEKİ Behzat Ç. hayranlarına büyük sürpriz SONRAKİ Ahmet Kural'a 16 ay hapis cezası