• USD  32,38
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,14
SON DAKİKA

Sedanur Güzel davasında mahkeme kararını verdi: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası!

Sedanur Güzel davasında mahkeme kararını verdi: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası!

11 Ocak 2020 07:20

Kars’ta 9 yaşındaki Sedanur Güzel'i cinsel istismarda bulunarak öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan 2 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bir sanığın ise beraatine karar verildi.


Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 9 yaşındaki Sedanur Güzel'i cinsel istismarda bulunduktan sonra öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanık hakkında karar verildi.

Güvenlik gerekçesiyle Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulanan Ertan Bozkurt (37), Ahmet Bilen (34) ve Himmet U. (47) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 

Sedanur'un annesi Handan ve babası Abdullah Güzel de  Kars Kağızman Ağır Ceza Mahkemesi’nden SEGBİS ile bağlandı.

 Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, tahliyelerini istedi.

Sedanur'un annesi Handan ve babası Abdullah Güzel ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına davayı takip eden Hukuk Müşaviri Avukat Neslihan Ete de sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. 

Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Bozkurt ve Bilen'i "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. İki sanığa "cinsel istismar" suçundan 30'ar yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 9'ar yıl hapis cezası verildi.

Sanık Himmet U. ise beraatine karar verilerek tahliye edildi. 

Cesedi köyün dışında  taşlarla örtülü halde bulundu

Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan ve geri dönmeyen 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cesedi, köyün bir kilometre uzağında üzeri taşlarla örtülü halde bulunmuştu.

Olayla ilgili küçük kızla aynı köyde oturan Ertan Bozkurt, Ahmet Bilen ve Himmet U. tutuklanmıştı. 

Küçük Sedanur'u alıkoyup cinsel istismarda bulunarak öldürdükleri iddia edilen şüpheliler hakkında Kars Ağır Ceza Mahkemesinde "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 20 yıldan 48 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

Davanın güvenlik gerekçesiyle Yozgat Adliyesinde görülmesi kararlaştırılmıştı.


kars, Müebbet, Sedanur
ÖNCEKİ Horlamanın sebebi bulundu SONRAKİ Gerginliği artıracak iddia! ABD bir komutanı daha öldürmeye çalıştı