• USD  32,56
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.433,10
SON DAKİKA

Selçuk Özdağ: Meral Akşener’in çıkışı direnç göstergesidir

Selçuk Özdağ: Meral Akşener’in çıkışı direnç göstergesidir

12 Ağustos 2019 14:57

Yeni parti kurma çalışmalarını yürüten eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yol arkadaşı Selçuk Özdağ, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Ahmet Davutoğlu’nun çıkışlarının siyasetin kırılma ve direnç noktaları olduğunu söyledi.


(Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi.com Özel Haber)

Özdağ, “Türkiye’de Meral Akşener’in çıkışı kırılma noktalarından bir tanesidir, direnç göstergesidir. İkinci olarak İstanbul’da seçimi Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıdır.  Üçüncü olarak Davutoğlu’nun manifestosu, çeşitli illerde konuşmalarıdır. Türkiye’de üç siyaseti gür normalleştirme konusunda çok ciddi biçimde çıkışlar yaptılar, direnç gösterdiler” diye konuştu.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 23 Ağustos’ta anlamlı tarihte Sakarya’da olacağını ifade eden Özdağ, yaz döneminde çalışmaların hız kesmeyeceği mesajını verdi.

Özdağ’ın ‘Türkiye Gündemi’ne değerlendirmeleri şöyle:

“Meral Hanım vatandaşlığını gösterdi, insanlığını ve siyasetçi kimliğini gösterdi”

Türkiye’de Meral Akşener’in çıkışı kırılma noktalarından bir tanesidir, direnç göstergesidir.  Demokrasiyi içselleştirin, insan haklarını ihmal etmeyin, hukukun üstünlüğünü ön plana çıkarın direnişin mesajıydı.  Bu partileşme süreci, seçime girmek, çeşitli ittifaklar bu süreçte Meral Hanımın rolü var. Meral Hanım, vatandaşlığını gösterdi,  insanlığını ve siyasetçi kimliğini gösterdi.

“Macar aydınları mesajı”

İkinci olarak da İstanbul’da seçimi Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıdır. Üçüncü olarak Davutoğlu’nun manifestosu, çeşitli illerde konuşmaları, Türkiye’de üç siyaseti gür normalleştirme konusunda çok ciddi biçimde çıkışlar yaptılar, direnç gösterdiler. Aynen tabirimi mazur görün, benzetmek gibi olmasın; Ruslar Macaristan’ı işgal ettikleri zaman bütün aydınları tutuklamak istediler. Macar aydınlarının sandalyede oturarak ifadelerini almak istediler ama onlar ayakta vereceklerini söyledi. O ayakta vereceğiz söylemi ayağa kalkın mesajıydı. Bu üç kişi Türkiye’ye bir mesaj verdi.

“Türkiye’de insanlar hür doğar, her yaşamalı ve hür ölmeli”

Şimdi de Sayın Davutoğlu sözleriyle, hali ve davranışıyla 23 Ağustos’ta siyaset kurumunun eksikliklerini dile getirecek, medya özgürlüğüne atıfta bulunacak, aynı zamanda da, Türkiye’de insanlar hür doğar,  hür yaşamalı, hür ölmeli mesajlarını verecek. Davutoğlu, daha sonra Manisa’da konuşacak. 23 Ağustos Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı tarihtir.  

(Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi.com Özel Haber)


ÖNCEKİ AKP’li Turan’a Kaz Dağları yalanlaması SONRAKİ Erdoğan'dan AKP'ye mesaj: Ayrılanlar olabilir...