• USD  32,56
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.492,01
SON DAKİKA

Selçuk Tepeli: Bu ülkenin yarısı kadın, siz geri zekalı mısınız?

 Selçuk Tepeli: Bu ülkenin yarısı kadın, siz geri zekalı mısınız?

31 Aralık 2020 09:14

FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli, kadın cinayetleri üzerine yaptığı konuşmada "Bu ülkenin yarısı kadın, siz geri zekalı mısınız? Neden bu konuyu birinci gündeminiz yapmıyorsunuz?" dedi.


29 Aralık tarihinde Türkiye'de 24 saat içinde 3 kadın cinayete kurban giderken, bu durum toplumda infial yarattı. Hükümet yetkililerinden vatandaşlara herkes yaşanan olaya tepki gösterdi. FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli konuyu programına taşıdı ve siyasileri eleştirdi.

'Kadına yönelik şiddeti birinci maddesi yapan siyasi parti var mı?'
 
Öğretim görevlisi Sözer, eski sevgilisi tarafından yakılarak öldürüldü
3 ayrı kadın cinayeti hakkında konuşan Tepeli, "Siyasette şu anda kadına yönelik şiddeti, hem fiziki hem psikolojik şiddeti gündeminin birinci maddesi yapan siyasi parti var mı? Ben görmüyorum. Bunu gündeminin birinci maddesi yapan bir siyasi hareket var mı? Ben göremiyorum"dedi. 

'Cumhurbaşkanından referans alarak söylüyorum'
Açıklamalarına devam eden Tepeli, "Valla Sayın Cumhurbaşkanı bir yerde bir laf etmişti. Ondan referans alarak söylüyorum. O bambaşka bir konuda söylemişti tam olarak ne olduğunu da hatırlamıyorum ama. Hiç birinci maddesi falan yapan bir siyasi parti olmadığı için ondan referans alarak söylüyorum. Ya siz geri zekalı mısınız? Bu ülkenin yarısı, seçmenlerin yarısı kadın. Kadınların şiddet gördüğü bir ülkede böyle bir hareket başlatmayı niye hiçbiriniz akla getirmiyorsunuz bunu çözemiyorum" ifadelerini kullandı.
 


cumhurbaşkanı, kadın, fox, selçuk tepeli
ÖNCEKİ Yılmaz Özdil'e Atatürk'e hakaretten soruşturma SONRAKİ Deniz Akkaya'nın SMA hastaları için sözleri çileden çıkardı