• USD  32,35
  • EURO  35,09
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,88
SON DAKİKA

Selfie çekerken ölünür mü?

Selfie çekerken ölünür mü?

24 Eylül 2015 09:03

Selfie çekerken yaşanan kazalar sonucu 2015 yılı içerisinde hayatını kaybedenlerin sayısı, köpekbalığı saldırılarında ölenleri geride bıraktı.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

Son zamanlarda yeni trend olan 'Hideto Ueda' yüksek bir yerden düşme taklidi yapılan selfie insanları canından ediyor. Ama ne yazık ki bu taklitlerden 4'ü gerçek oldu ve son dönemlerde 66 yaşındaki Japon turistin yaşamını kaybetmesine neden oldu. 

Bu trendin gelmesiyle beraber Avrupa'daki bir çok turistik noktada selfie için güvenlik sınırlarını ihlal eden kişilere yasakalar geliyor. Bu yerlerin arasında müzeler, Disney ve Premier Leaugue var.

Avrupanın dışında Rusya da selfie ölümlerini azaltmak için önlemler almaya başladı. Rusya İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda güvenli fotoğraf çekme ile ilgili video sunum hazırladı. Sunuma katılacak olan kişilere içişleri bakanı şu açıklamayı yapmıştı: "Rusya İçişleri Bakanlığı mükemmel fotoğraf karesi yakalamak isteyen kişilerin hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından çok endişeli. Dolaysıyla bu tür olayların yaşanmaması için 7 Temmuz'da 'Güvenli Selfie' adlı konferans düzenlenecek. Kişilere selfielerin hayatlarını riske atmadan da başkalarını şaşırtabileceklerini anlatmak istiyoruz." 

NTV


selfie, Ölüm, çekim, trend, 12 ölüm, Hideto Ueda
ÖNCEKİ Liderlerden bayram namazı sonrası mesajlar SONRAKİ Yemen'de camiye bombalı saldırı: 15 ölü