• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Selvi: Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Adaylığının Başlama Vuruşunu Yaptı

Selvi: Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Adaylığının Başlama Vuruşunu Yaptı

22 Eylül 2021 10:48

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı için başlama vuruşunu yaptığını ileri sürdü.


Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.
"Bu arada şimdiye kadar Kürt sorununun çözümünde Meclis’i adres gösteren Kılıçdaroğlu, neden HDP’yi adres gösterdi? Niye şimdi? HDP’nin 27 Eylül’de açıklayacağı tutum belgesine bir pas mı verdi? Kapatma davası nedeniyle zor günler yaşayan HDP’ye zeytin dalı mı uzattı?" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "İleride değineceğim ama bunun tek bir yanıtı var o da Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı hesabı" diye yazdı.

"CHP kurultayında açıkladığı, 'İkinci Yüzyıl Manifestosu'nda da çözüm olarak yine Meclis’e işaret etmişti. Hakeza '22 Soru 22 Cevap, CHP’nin Türkiye’nin Kürt Sorununa Bakışı, Çözüm Çerçevesi' başlıklı belgede de çözümün adresi olarak Meclis gösteriliyordu. Peki HDP işi nereden çıktı? CHP lideri Meclis’le değil de neden HDP ile Kürt sorununu çözebileceklerini söyledi? Kılıçdaroğlu, HDP çıkışıyla cumhurbaşkanlığı adaylığının başlama vuruşunu yaptı.
CHP lideri dün sözlerinden çark edip, 'Tek adres Meclis’tir' dedi. İmralı ve Kandil’in muhatapları olmadığını söyledi. Ama mesaj yerine ulaştı.


ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu: Erdoğan Ne Yaparsa Yapsın Gidecek SONRAKİ Mansur Yavaş Kiralık Araçlardan 35 milyon Tasarruf Etti