• USD  32,37
  • EURO  34,99
  • BORSA  9.090,25
  • ALTIN  2.325,61
SON DAKİKA

Selvi: Kılıçdaroğlu’nu daha büyük tehlike bekliyormuş

Selvi: Kılıçdaroğlu’nu daha büyük tehlike bekliyormuş

23 Nisan 2019 09:52

Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu’nu daha büyük tehlike bekliyormuş" başlığıyla yayımlanan yazısında "Biz Kılıçdaroğlu’na saldırıya odaklandık ama CHP Lideri, koruma amacıyla alındığı evde de büyük bir tehlike atlatmış.


Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen saldırıyla ilgili olarak "Dün bu olayların yaşandığı köyün muhtarı Halil Kökmen’le konuştum. ’Dünden beri tehdit telefonları alıyorum’ dedi. İrkildim. ’Kılıçdaroğlu’na bunu nasıl yaparsınız. Bunun hesabını soracağız’diye tehdit ediliyormuş" dedi.
Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu’nu daha büyük tehlike bekliyormuş" başlığıyla yayımlanan yazısında "Biz Kılıçdaroğlu’na saldırıya odaklandık ama CHP Lideri, koruma amacıyla alındığı evde de büyük bir tehlike atlatmış. Bu sözlerimden evin içinde Kılıçdaroğlu’na yönelik olumsuz bir müdahale yaşandığı sonucu çıkarılmasın" dedi.

Selvi şöyle devam etti:

"Evin hanımı korkudan kapıyı açmak istememiş. Güçlükle ikna edilmiş. 

 


© FOTOĞRAF : DHA
Barlas: Davutoğlu, bir CHP'linin şimdiye kadar seslendiremediği eleştirilere mesajında yer verdi
Kılıçdaroğlu’nun ilk sıralarda rengi sararmış bir hali varmış. Evin hanımından bir bardak su istemiş. Daha sonra soğukkanlılık hâkim olmuş. Sohbet etmiş. Ev sahibi çay yapmış ama içmeye fırsatları olmamış. İlk başta evden zırhlı araçla çıkarılma teklifini kabul etmemiş. Ama aracına saldırı olunca zırhlı aracı kabul etmek zorunda kalmış. Evden çıktığı fark edilmesin diye kamuflajlı elbise ile çıkarılmak istenmiş. ’Nasıl geldiysem öyle çıkarım’ demiş. Bir buçuk saatlik süre zarfında evin önüne toplanan kalabalık dağıtılmayınca, ev sahipleri zaman zaman paniklemiş. ’Evi yakacaklar’ korkusuna kapılmışlar. 

İşte benim evde daha büyük tehlike atlatılmış dediğim nokta buydu. ’Yakın, evi yakın’ diye kitleleri galeyana getirmeye çalışan bir kadın vardı. Kitle psikolojisini dikkate almak lazım. Allah korusun, o ev yakılabilirdi.

SALDIRI PLANLI MI?

Biz Kılıçdaroğlu’na odaklanıyoruz ama Meclis Başkanvekili Levent Gök’ün de saldırıdan nasıl kurtulduğunu gördünüz mü?

Bu tür süreçler adım adım başlar. Bir de bakmışsınız ki kendinizi karanlık bir dönemin içinde bulmuşsunuz.

O nedenle bu saldırı sadece Kılıçdaroğlu’nun şahsına yapılmış bir saldırı değil. Bu saldırıyı ’Türkiye ittifakı’nı baltalamak isteyen ’derin’ bir yapının hamlesi olarak görüyorum.


meclis, Levent Gök, saldırı, kılıçdaroğlu, selvi
ÖNCEKİ Seçim sistemine değişiklik geliyor SONRAKİ Eski İstihbarat Daire Başkanı Uzun gözaltında