• USD  32,60
  • EURO  34,77
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.496,86
SON DAKİKA

Selvi'den CHP'ye Muharrem İnce uyarısı

Selvi'den CHP'ye Muharrem İnce uyarısı

07 Eylül 2020 15:42

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Muharrem İnce'nin başlattığı Memleket Hareketi'nin beklenen etkiyi yaratmadığı yönündeki görüşlere katılmadığını belirtti.


Muharrem İnce'nin 4 Eylül'de Sivas'ta başlattığı Memleket Hareketi'nin beklenen etkiyi yaratmadığı yönündeki eleştirilere katılmadığını belirten Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP yönetimini de İnce konusunda 'rehavete düşmeyin' diye uyardı.

İnce'nin işinin zor olduğunu belirten Selvi, hem CHP'den daha iyi muhalefet yapacağına hem de Erdoğan'dan daha iyi ülkeyi yöneticeğine halkı ikna etmesi gerektiğini belirtirken, İnce'nin önümüzdeki günlerde Günaydoğu Anadolu Bölgesine çıkarma yapacağını yazdı.

Sivas'taki başlangıçta meydanda kalabalık olmasını İnce'nin istemediğini öne süren Selvi, "Sivas programından sonra Muharrem İnce’ye yakın kaynaklarla konuştum. Koronavirüs nedeniyle Muharrem İnce katılım istememiş. O nedenle Sivas’a gelmek isteyenlere, “Gelmeyin” demiş. Muğla’dan, İzmir’den, Edirne’den, Zonguldak’tan, Van’dan, Adana’dan, Antalya’dan temsilcilerin bulunması istenmiş." dedi.

Selvi'nin CHP yönetimine yaptığı uyarılar şöyle:

"İnce’nin, Sivas’taki çıkışından sonra konuştuğum bazı CHP yöneticilerinde büyük bir rahatlama hissettim. “Ölü doğdu” yorumunu yaptılar.

Medyada da “Dağ fare doğurdu” yönünde değerlendirmeler yaptılar. Her iki değerlendirmeye de katılmıyorum.

CHP’lilerin erken rehavet içine girdiklerini düşünüyorum. Muharrem İnce, 2023’ü hedef alan bir hareket başlatıyor. CHP yönetiminin erken sevinmek yerine, bu işin getirisini ve götürüsünü iyi hesap edip adım atmasından yanayım.

Ben de İnce’nin Sivas’tan on binlerle birlikte yola çıkmasının daha etkili olduğu düşünenlerdenim. Sivas meydanında on bin kişiyi toplasa Türkiye’yi sarsardı.

Siyaset iddia işidir. Ancak bunun şimdi olmaması ilerleyen zamanlarda olmayacağı anlamına gelmiyor."


chp, muharrem ince, abdulkadir selvi
ÖNCEKİ Sapık şeyhin milyonlarca liralık arazisi çıktı SONRAKİ Yılmaz Özdil yazdı: AKP'nin başarısının sırrı..