• USD  32,49
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.805,49
  • ALTIN  2.429,69
SON DAKİKA

Semra Topçu: Erdoğan'ın zor seçimi

Semra Topçu: Erdoğan'ın zor seçimi

22 Haziran 2018 21:47

Gazeteci Yazar ve Televizyon programcısı Semra Topçu'nun halktv.cm.tr'de yayınlanan ve sosyal medyada da ilgiyle karşılanan yazısında Erdoğan'ın en zor seçimi olduğuna dikkat çekildi.


Aklımda pazar günü yaşayacağımız seçim, dilimde ise unutulmaz sinema klasiklerimizden Selvi Boylum Alyazmalım’ın bize sevgiyi öğrettiği o ‘sevgi neydi?’ diyalogu… Böyle olunca da içimden yeni bir sevgi diyalogu yazasım geldi. Ama bu filmdeki gibi bir insana karşı duyulan sevgi değil, biraz farklı. Yurt sevgisi, doğa sevgisi, yaşam sevgisi, insan sevgisi aynı zamanda.

Başlayalım…
Sevgi neydi?
Peki Gezi neydi?
7 Haziran seçimleri neydi?
Ya referandum?
Ya Adalet Yürüyüşü neydi?

24 Haziran pazar günü gerçekleşecek seçimler ile ilgili olarak yapılan en net tahmin bir ‘dip dalgası’nın varlığı ve dalganın tusunamiye dönüşme olasılığı. Ayrıca bu seçimde korkularını aşmış araştırma şirketlerinin ortak kanaati AKP ve Erdoğan’ın en zor seçimi olduğu.

Hatta Fenerbahçe’de Ali Koç’un ezici çoğunlukla başkan seçilmesi sıkça hatırlatılırken, böylesi bir ezici galibiyetin Muharrem İnce için de mümkün olabileceğini söyleyenler sadece temennilerini dile getirmiyorlar. Çünkü artık gizlenemez bir dalga var ve o dalga adım adım büyüdü gerçeği var.

Tekrar sorularımıza dönecek olursak, neydi biz benzemezleri 2013’ten beri her bulduğumuz fırsatta yan yana getiren? Ayrıca biz kimiz?

Biz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıyız.
Ve biz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını Gezi Direnişinde günlerce gaza, tazyikli suya darpa ve ölüme rağmen sokaklara taşıyan;
7 Haziran seçimlerinde aklı-selim deyip sandığa taşıyan;
16 Nisan Referandumu’nda tek adama karşı güçler ayrılığı ile parlamenter sistem etrafında toplayan;
Adalet Yürüyüşü’nde yollara taşıyan ne ise,
milyonları Muharrem İnce’nin mitingleri için meydanlara taşıyan, milyonları Muharrem İnce konuşurken ekranlara, sosyal meydanlara taşıyan da o.
Yani 24 Haziran günü Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, Cumhuriyet birikimini yansıtacak ve kendisini ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyen yoz zihniyete, ahlaksız kör zihniyete itiraz edecek.

Çünkü Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, yurttaşlık haklarını geri istiyor…Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini geri istiyor. AKP’nin raydan çıkardığı Türkiye’nin yeniden muasır medeniyetler hedefine, evrensel hukuk değerleriyle demokrasi yoluna dönmesini istiyor.

Çünkü ne diyoruz biz?

İnsanca yaşama isteğimiz
Hür dünya özlemimiz
Hakça bir sistem arzumuz
Ve oldurmaya çalıştığımız hayallerimizle
Hep birlikte yaşamak istiyoruz.

Çünkü kimsenin kimseyi incitmediği,
Adil ve özgür bir dünya istiyoruz!

Hadi ülkem, Pazar günü motorları maviliklere sürelim…

TAMAM mı…


muharrem ince, semra topçu, motor
ÖNCEKİ Devlet Bahçeli'den AKP'li vekillere tepki SONRAKİ Etyen Mahçupyan da İnce'ye oy verecek