• USD  32,33
  • EURO  35,08
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,19
SON DAKİKA

Semra Topçu'dan haber var...

Semra Topçu'dan haber var...

26 Temmuz 2019 09:59

Sunucu ve programcı Semra Topçu bundan böyle bilgi ve birikimini " Semra'nın Defteri" adlı kişisel sitesinde okurlarıyla paylaşacak.


Uzun yıllar Halk TV'de sunuculuk ve programcılık yapan, sürpriz bir biçimde de işinden çıkartılan Semra Topçu, boş oturmak istemedi ve kişisel sitesini oluşturdu.

Semra Topçu bundan böyle bilgi ve birikimini " Semra'nın Defteri" adlı kişisel sitesinde aktaracak.

Semra Topçu duyurusunda şunları yazdı:

"Geçmişte kadınlar, yaşamlarını sandıklarında biriktirirdi. Küçükken babaannelerin, anneannelerin sandıklarının kapağının açılacağını anlayınca hiçbir yere ayrılmaz, sandığın önünde bekler, o türlü renkli kumaşlar, kutular, kokular arasında naftalinli rüyalara dalardık.

Günümüzde ise durum biraz farklı, babaannemin sandığı kütüphanemin ortasında kitaplara eşlik ediyor artık. Ama o sandığın içinde onun sakladığı gibi kumaşlar, iplikler, ipekliler, boncuklar yok. O ceviz sandık benim geçmişten bugüne biriktirdiğim defterleri saklıyor. Kiminin sayfaları dolu, kiminin boş, yazılmayı bekliyor. Kiminde romanlardaki etkilendiğim cümleler birikmiş, kiminde beğendiğim filmlerle ilgili bilgiler ya da haberlerle ilgili kupürler…

Geçmişin kadınları biz çocukları, gençleri etraflarına toplar varlıklarını sergilerdi, önemli bir vesile bulduklarında, örneğin bir düğün için kıyafet gerektiğinde. Ne şanslıyım ki yaşam bana da kendi sandığımda biriktirdiklerimi paylaşma fırsatı verdi. Semra Topçu’nun Haber Defterinde birikenler gün yüzüne çıkacak. Sadece güncel haberler değil, geçmişten bugüne önemli gördüğüm verilerle analizler de.

Dolayısıyla bundan böyle defterlerimde biriktirdiğim ve birikecek haber ve yazıları her hafta sizlerle bu siteden paylaşma niyetindeyim. Öneri ve görüşlerinize açık olduğumu ve bilhassa beklediğimi belirtirken, işsiz bir gazeteci olarak, ‘gazeteciden işsiz olamıyor’ demek istiyorum.

Umarım gazetecilik faaliyetini dergi biçiminde sürdürme çabam sizlere ‘deli kızın çeyizi’ gibi görünmez. Sonuçta amaç ve öz aynı; kamu yararı. Üstelik kurumsal bir aidiyet ve patron baskısı olmadan etik ilkeler çerçevesinde özgürce yazabilme olanağı var.

İlgi ve desteğinize şimdiden teşekkür ederim…
 


semra topçu, semra nın defteri
ÖNCEKİ AYM'den pasaport mağduruna iyi haber SONRAKİ Ünlü Holding Patronu hayatını kaybetti